16/09/2019 16/09/2019 Τον τρόπο με τον οποίο ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, κλήθηκε να σχολιάσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη χαρακτήρισε σωστή την πίεση που ασκείται προς το Βρετανικό Μουσείο για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών. Αναλυτικά ανέφερε: “Σε διεθνές...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:28

Λίνα Μενδώνη: “Σωστή η πίεση προς το Βρετανικό Μουσείο”

Διαδώστε:
Λίνα Μενδώνη: “Σωστή η πίεση προς το Βρετανικό Μουσείο”

Τον τρόπο με τον οποίο ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, κλήθηκε να σχολιάσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη χαρακτήρισε σωστή την πίεση που ασκείται προς το Βρετανικό Μουσείο για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Σε διεθνές επίπεδο, όλοι όσοι ασχολούνται με τα Γλυπτά υποστηρίζουν ότι πρέπει να βρίσκεται το ζήτημα αυτό στην επικαιρότητα συνεχώς ώστε να πιέζεται το Βρετανικό Μουσείο. Λένε ότι πρέπει στην τακτική μας το Βρετανικό Μουσείο να αισθάνεται τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση. Να του δημιουργούμε ένα ηθικό θέμα. Υπ’ αυτήν την έννοια, το να υπάρχει μια συνεχής πίεση νομίζω ότι είναι σωστό”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων