09/11/2021 09/11/2021 Κατόπιν προσκλήσεως του απουσιάζοντος στην Αίγινα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη από χθες στην Πάρο και σήμερα το πρωί ιερούργησε, στον ιστορικό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Θεοκτίστης της Μηθυμναίας. Η Αγία διαφυγούσα από τους πειρατές που την είχαν αιχμαλωτίσει,...
09 Νοεμβρίου, 2021 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 18:40

Λιτανεία της Αγίας Θεοκτίστης προς το λιμάνι της Παροικιάς

Διαδώστε:
Λιτανεία της Αγίας Θεοκτίστης προς το λιμάνι της Παροικιάς

Κατόπιν προσκλήσεως του απουσιάζοντος στην Αίγινα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη από χθες στην Πάρο και σήμερα το πρωί ιερούργησε, στον ιστορικό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Θεοκτίστης της Μηθυμναίας.

Η Αγία διαφυγούσα από τους πειρατές που την είχαν αιχμαλωτίσει, έζησε 35 χρόνια ασκητικά στο Ναό, στον οποίο φυλάσσονται ο τάφος και ιερά της λείψανα, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του Διευθυντού του ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου κ. Καλλινίκου, Αρχιμ. Δωροθέου Βενετσανόπουλου, και την παρουσία του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου, του Επάρχου Πάρου κ. Κωνστ. Μπιζά, Δημοτικών Συμβούλων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών των Σχολείων της Παροικίας, της οποίας είναι προστάτης η Αγία Θεοκτίστη, με τις σημαίες τους, Μελών του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Πάρου και πολλών πιστών.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του έκανε σύνδεση της πολιτείας των Αγγέλων και της ισαγγέλου πολιτείας των Μοναχών, και δη της Οσίας Θεοκτίστης, η οποία ακολούθησε το παράδειγμα της υπακοής των Αγγέλων προς το Θεό και έζησε 35 χρόνια με υπακοή στο θέλημά του, υπομονή και πίστη. και υπογράμμισε ότι με αυτή την υπακοή, την πίστη και την υπομονή μπορούμε οι πιστοί να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής, μετατρέποντας το φαρμάκι της καθημερινότητάς μας σε φάρμακο υγείας ψυχικής!

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την παρουσία τους, προς τους οποίους διευκρίνισε ότι η Οσία Θεοκτίστη δεν τους ζητά να γίνουν ασκητές, αλλά τους καλεί να ακολουθήσουν το δρόμο της πίστεως στο Θεό και της αγάπης στο διπλανό!

Ακολούθησε, με λιτότητα και τήρηση των κανόνων υγειονομικής προστασίας, η Λιτανεία της ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων της Οσίας προς το λιμάνι της Παροικιάς, όπου ανεπέμφθη δέηση υπέρ των ναυτιλομένων, και προ των πυλών του Ναού, μετά την Απόλυση, οι εκδηλώσεις ήλθαν σε πέρας με τον Εθνικό Ύμνο.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων