17/07/2021 17/07/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ιερούργησε στο Καθολικό της εν Άνδρω Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνης, την οποία ιδιαιτέρως τιμά ο λαός της Άνδρου, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Κυπριανού, του συμμοναστού του, Αρχιμ. Χερουβείμ, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Μοναχής Παρθενίας, και με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ....
17 Ιουλίου, 2021 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2021 - 18:41

Λιτάνευσαν την Παναγία Παραμυθία και την Αγία Μαρίνα

Διαδώστε:
Λιτάνευσαν την Παναγία Παραμυθία και την Αγία Μαρίνα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ιερούργησε στο Καθολικό της εν Άνδρω Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνης, την οποία ιδιαιτέρως τιμά ο λαός της Άνδρου, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Κυπριανού, του συμμοναστού του, Αρχιμ. Χερουβείμ, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Μοναχής Παρθενίας, και με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Γιαννίση, του Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Λιμενάρχου, του Διοικητού της Εθνοφυλακής Άνδρου, Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου και πλήθους πιστών από την Άνδρο, την Ελλάδα, την Κύπρο. Οι πάντες παρακολούθησαν με τάξη και προσοχή τη Θεία Λειτουργία, τους ύμνους της οποίας απέδωσε μελωδικότατα η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Κύπρου «Ρωμανός ο Μελωδός», υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη, Πρωτοπρ. Νικολάου Λυμπουρίδη.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο θάρρος, ως Χριστιανική αρετή και ως αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής, υπενθυμίζοντας την διαβεβαίωση του Κυρίου «θαρρείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον», αλλά και την προτροπή του στον παραλυτικό «θάρσει, τέκνον», και τονίζοντας ότι η σήμερα τιμώμενη Αγία Μαρίνα με θάρρος οδηγήθηκε στο μαρτύριο, ως συνειδητή επιλογή ζωής με προοπτική την αιωνιότητα!

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής, λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Παναγίας της Παραμυθίας, προσφορά του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου,και της Ιεράς Εικόνος και λειψάνου της Αγίας Μαρίνης, κατά την οποία αναπέμφθηκε δέηση υπέρ ταχείας απαλλαγής από την απειλή της πανδημίας.

Οι Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον Εθνικό Ύμνο και με την παράθεση Μοναστηριακής δοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων