10/11/2019 10/11/2019 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ , ιερούργησε το πρωί της 10ης Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την ευκαιρία της ετησιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 17:23

Λιτάνευσις της Παναγίας της Τουρλιανής στον λόφο Σκουζέ

Διαδώστε:
Λιτάνευσις της Παναγίας της Τουρλιανής στον λόφο Σκουζέ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ , ιερούργησε το πρωί της 10ης Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την ευκαιρία της ετησιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, οι οποίοι τον υπεδέχθησαν όπως πάντα με εγκαρδιότητα, και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Μυκόνου κ.Κωνστ. Κουκά, της Δημοτικής Συμβούλου Μυκόνου κας Μαρουσώς Χανιώτη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς κ. Π. Σταυρακόπουλου, της εκ προσώπου του Δημάρχου Αθηναίων κας Δομάζου, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων κ. Εμ. Σκαρή και Μελών του ΔΣ, του Προέδρου των εν Αθήναις Αμοργίνων, του Προέδρου του Συνδέσμου Σεριφίων κ. Κουζούπη, και πλήθους των εν Αθήναις και Πειραιεί Μυκονίων.

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη Θεία Λειτουργία που τελείται επί του Θυσιαστηρίου του Ναού και, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγελλικής περικοπής του «Καλού Σαμαρείτη», στη Λειτουργία της αγάπης προς το συνάνθρωπο, που πρέπει να τελείται στο θυσιαστήριο της ψυχής μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, την οποία πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, προς τα Γραφεία της Αδελφότητος στην οδό Σεπολίων, στην κατάμεστη από Μυκονίους αίθουσα της οποίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πολιτιστική Εκδήλωση, την οποία προλόγισε η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών κα Φραγκίσκα Κουνάνη και κατά την οποία η Ανωμερίτισσα Διευθύντρια Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κα Ευαγγελία Κοντού αναφέρθηκε στους Ευεργέτες της Αδελφοτητος και της Άνω Μεράς, αειμνήστους Κυριάκο και Ευγενία Καλαμαρά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων