06/08/2020 06/08/2020 Ο Καρλ Σεχάμπ μιλούσε στο τηλέφωνο με τη μητέρα του στη Βηρυτό, όταν την άκουσε να τού λέει πως μάλλον γίνεται σεισμός καθώς το σπίτι κουνιέται συθέμελα. Αίφνης η γραμμή «νέκρωσε» και τα επόμενα δέκα λεπτά ώσπου να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης, όπως αυτός που ακολούθησε όταν είδε το «χρονολόγιό» του...
06 Αυγούστου, 2020 - 19:22
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 19:42

ΛΙΒΑΝΟΣ: Μού έλεγε στο τηλέφωνο, τρέμει η γη, τρέμει το σπίτι!

Διαδώστε:
ΛΙΒΑΝΟΣ: Μού έλεγε στο τηλέφωνο, τρέμει η γη, τρέμει το σπίτι!

Ο Καρλ Σεχάμπ μιλούσε στο τηλέφωνο με τη μητέρα του στη Βηρυτό, όταν την άκουσε να τού λέει πως μάλλον γίνεται σεισμός καθώς το σπίτι κουνιέται συθέμελα. Αίφνης η γραμμή «νέκρωσε» και τα επόμενα δέκα λεπτά ώσπου να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης, όπως αυτός που ακολούθησε όταν είδε το «χρονολόγιό» του στο facebook να κατακλύζεται από φωτογραφίες μιας πραγματικά βομβαρδισμένης πόλης.

«Η μητέρα μου ήταν στην κουζίνα κι έκανε καφέ. Η πρώτη εντύπωση που είχε ήταν ότι γινόταν σεισμός και μού έλεγε: τρέμει η γη, τρέμει το σπίτι! Αμέσως μετά ακολούθησε η έκρηξη, ο θόρυβος, έσπασαν τα τζάμια και κόπηκε η γραμμή», ανέφερε ο κ. Σεχάμπ, διευθυντής σε μεγάλο (πεντάστερο) ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

«Έβλεπα τι γινόταν στα social media και η πρώτη μου εντύπωση ήταν πως δεν είναι μια απλή έκρηξη αλλά μια πυρηνική βόμβα έτσι όπως απλώθηκε σαν μανιτάρι και διέλυσε τη μισή πόλη», σημείωσε, περιγράφοντας την πρώτη του αντίδραση σ’ αυτό που είχε συμβεί.

Ο Καρλ Σεχάμπ είναι ένας από τους περίπου 18 εκατ. Λιβανέζους που ζουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά η επαφή με την πατρίδα του είναι καθημερινή αφού εκεί ζει η μητέρα του και πολλά άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του, η οποία «φτώχυνε» με την απώλεια ενός συγγενή του από το τραγικό συμβάν.

«Χάσαμε τον ξάδελφο της μάνας μου, ο δικός μου ξάδελφος είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ η ξαδέλφη μου και η οικογένειά μου βγήκαν από το νοσοκομείο όχι επειδή είναι εντελώς καλά αλλά επειδή δεν μπορούσαν να τους κρατήσουν άλλο», είπε στο «Πρακτορείο FM» ο κ. Σεχάμπ, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα αλλά και την άλλη πατρίδα του, τη Γαλλία, για τη βοήθεια που έσπευσαν να προσφέρουν στον Λίβανο και τον λαό του.

Σοφία Παπαδοπούλου – ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων