30/09/2019 30/09/2019 Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «O Όσιος Γέροντας Σίμωνας Αρβανίτης». ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:        Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης από κοινού με πτυχιούχους και φοιτητές, διαφόρων σχολών της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, τέκνα των Αγίων...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 21:44

Θεσσαλονίκη: «O Όσιος Γέροντας Σίμωνας Αρβανίτης»

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: «O Όσιος Γέροντας Σίμωνας Αρβανίτης»

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «O Όσιος Γέροντας Σίμωνας Αρβανίτης».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης από κοινού με πτυχιούχους και φοιτητές, διαφόρων σχολών της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου.

Οι εισηγητές της ημερίδας είχαν προσωπική εμπειρία από τον Όσιο Γέροντα Σίμωνα τον Αρβανίτη, στη μνήμη του οποίου αφιερώθηκε η εν λόγω εκδήλωση.

Πρώτος εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ.κ.Ιγνάτιος, με θέμα ομιλίας του: «Η αγιασμένη προσωπικότητα του πατρός Σίμωνος Αρβανίτη». Στη συνέχεια, η σκυτάλη της ομιλίας παραδόθηκε στον π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Ιερισσού, με θέμα: «Γέροντας Σίμων: Ο Γέροντας της Αθήνας».

Τρίτος κατά σειρά ομιλητής ήταν ο π. Μάξιμος Ιβηρίτης, πρώην πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, ο οποίος θα αναφερθεί στις: «Εμπειρίες από τον Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, τον Πνευματικό».

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με αυτήν του Πρωτοπρεσβυτέρου, π. Βασιλείου Βολουδάκη, με θέμα: «Ο Γέροντάς μας, πατέρας Σίμων».

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων