28/08/2021 28/08/2021 Η μετάβαση στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών για την Εξόδιο Ακολουθία του ηθοποιού Ανέστη Βλάχου ήταν μία ευκαιρία για τον Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Ηλιάκη και για επίσκεψη – προσκύνημα σε τάφους αγαπημένων προσώπων που αναπαύονται εκεί. Ανάμεσα σε αυτά και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όπως πάντα παρούσα ακοίμητος φρουρός του Αρχιεπισκοπικού Τάφου, η γνωστή και αγαπητή...
28 Αυγούστου, 2021 - 19:27

Λόγια που “σπάζουν” την καρδιά για τα βασιλικά του Χριστοδούλου

Διαδώστε:
Λόγια που “σπάζουν” την καρδιά για τα βασιλικά του Χριστοδούλου

Η μετάβαση στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών για την Εξόδιο Ακολουθία του ηθοποιού Ανέστη Βλάχου ήταν μία ευκαιρία για τον Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Ηλιάκη και για επίσκεψη – προσκύνημα σε τάφους αγαπημένων προσώπων που αναπαύονται εκεί. Ανάμεσα σε αυτά και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Όπως πάντα παρούσα ακοίμητος φρουρός του Αρχιεπισκοπικού Τάφου, η γνωστή και αγαπητή κ. Μαρία που καμάρωνε για τους βασιλικούς που στολίζουν το μνήμα.

“Την μάλωσα χαϊδευτικά, ήταν μεσημέρι, έκανε ζέστη, είπα είναι λίγο επικίνδυνο να είσαι εδώ με αυτό το λιοπύρι. “Και να αφήσω μόνο του τον Αρχιεπίσκοπο;”, ήταν η αφοπλιστική απάντηση, “και ποιος θα ποτίσει τα βασιλικά;”. “Θέλω του Σταυρού να πάρουν από εδώ οι Ιερείς για να στολίσουν τον δίσκο, να δείτε πως ευωδιάζει ο τάφος”. Αχ, κ. Μαρία, πόσα μαθήματα μάς δίνεις με την απλότητά σου που είναι όλη η ομορφιά σου” αναφέρει ο π. Τιμόθεος στην επίκαιρη ανάρτησή του.

Για όσους δεν γνωρίζουν η κ. Μαρία από την ημέρα που εκοιμήθη ο μακαριστός Χριστόδουλος μέχρι σήμερα βρίσκεται καθημερινά κοντά του φροντίζοντας τον τάφο του ανιδιοτελώς.

Η κ. Μαρία είχε δει μόνο μια φορά τον Αρχιεπίσκοπο, του ζήτησε τότε μια απλή εξυπηρέτηση για το παιδί της, που ο μακαριστός την ικανοποίησε. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει τέλος το “ευχαριστώ” της.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων