03/11/2020 03/11/2020 Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάνδρ Λουκασένκο τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον Μητροπλίτη Μινσκ και Ζασλάβλ κ. Βενιαμίν, Πατριαρχικό Έξαρχο πάσης Λευκορωσίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Λευκορώσος ηγέτης δήλωσε ότι η Εκκλησία είναι βασικός πυλώνας και θεμέλιο του κράτους. “Είναι τώρα της μόδας να λέμε ότι η Εκκλησία και το Κράτος βρίσκονται...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 13:19

Λουκασένκο: “Η Εκκλησία είναι βασικός πυλώνας του κράτους”

Διαδώστε:
Λουκασένκο: “Η Εκκλησία είναι βασικός πυλώνας του κράτους”

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάνδρ Λουκασένκο τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον Μητροπλίτη Μινσκ και Ζασλάβλ κ. Βενιαμίν, Πατριαρχικό Έξαρχο πάσης Λευκορωσίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Λευκορώσος ηγέτης δήλωσε ότι η Εκκλησία είναι βασικός πυλώνας και θεμέλιο του κράτους.

“Είναι τώρα της μόδας να λέμε ότι η Εκκλησία και το Κράτος βρίσκονται χώρια. Από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβα ως πρόεδρος, έλεγα και συνεχίζω να επαναλαμβάνω: η Εκκλησία και ιδιαίτερα η Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι βασικός πυλώνας του κράτους μας και ιδιαίτερα τώρα, όπου ο κόσμος έχασε την πνευματικότητά του. Η Εκκλησία δεν μπορεί να βρίσκεται χώρια από το κράτος, είναι ένας από τους στύλους και τα ιδεολογικά θεμέλιά του”, είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος και τόνισε ότι το κράτος πάντα θα στηρίζει την Εκκλησία.

“Όσο δεν έχουμε επεξεργαστεί στην ιδεολογία μας κάποια ενιαία εθνική ιδέα (όλο και μεγαλύτερο ρόλο αρχίζει να παίζει ο πατριωτισμός στη ζωή μας), η Εκκλησία πάντα ήταν και θα είναι πνευματική βάση, ιδεολογική βάση του κράτους μας”.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλ. Λουκασένκο είπε ακόμα ότι είναι κατά του κλεισίματος των εκκλησιών λόγω κορωνοϊού. «Οι ενορίες έχουν γίνει λίγο φτωχότερες, επειδή έρχονται λιγότεροι άνθρωποι, παρόλο που δεν έχουμε κλείσει ποτέ εκκλησίες και δεν θα τις κλείσουμε, επειδή υπάρχει πρόβλημα – πηγαίνετε και προσευχηθείτε ότι ο Κύριος θα βοηθήσει. Δεν κλείσαμε εκκλησίες κατά τη διάρκεια του πολέμου, επομένως, δεν θα το κάνουμε ποτέ αυτό», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Ακόμα σημείωσε ότι: «είναι ζήτημα του κάθε ατόμου αν θέλει να προσευχηθεί. Τον αφήνουμε τον να πάει να προσευχηθεί – μόνος, μαζί με την οικογένειά του. Από αυτή την άποψη, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην κατάσταση, πρέπει να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα στην κυβέρνηση – Εάν η εκκλησία πρέπει να υποστηριχθεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τότε θα την υποστηρίξουμε”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Βενιαμίν τόνισε ότι και η Εκκλησία δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το Κράτος και ότι θα στηρίξουν τον Πρόεδρο της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Μίνσκ και Ζασλάβλ κ. Βενιαμίν ανέλαβε τη Μητρόπολη τον Αύγουστο το 2020 εν μέσω ταραχών των προεδρικών εκλογών τις οποίες κέρδισε για για έκτη φορά ο Αλεξάνδρ Λουκασένκο με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί για νοθεία και τους διαδηλωτές που βγαίνουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν να αντιμετωπίζονται από την αστυνομία.

Ο Νέος Έξαρχος της Λευκορωσίας, ο κ. Βενιαμίν, ο οποίος ήταν Επίσκοπος Μπορίσοφ ενώ προσωρινά διατηρεί και τη διοίκηση της Επισκοπής, μίλησε στους πιστούς με την ανάληψη των καθηκόντων του και τόνισε ότι εκτός από την εξωτερική αντιπαράθεση, διεξάγεται πνευματικός αγώνας για την πατρίδα ενώ κάλεσε όλους τους Ορθόδοξους πιστούς να ενώσουν την προσευχή τους με πίστη, ελπίδα και αγάπη για τον Θεό και τους γείτονές τους. «Η ένωση της προσευχής και η αγάπη σύμφωνα με τον Νόμο του Χριστού υπήρξε στη Λευκορωσία αναπόσπαστος κανόνας για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων» επισημαίνει ο νέος Έξαρχος.

Ακόμα τόνισε ότι «τα τελευταία θλιβερά γεγονότα στην Πατρίδα μας προήλθαν από το γεγονός ότι οι καρδιές μας ήταν κεκλιμένες προς μια κακή κατεύθυνση, από το γεγονός ότι το φως του Χριστού δεν μπορούσε να λάμψει σε αυτή τη σκοτεινή εποχή, όταν εκδηλώθηκε η αμαρτία της ανομίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων