15/08/2021 15/08/2021 «Στις πολλαπλά αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε, εξαιτίας της πρωτοφανούς πανδημίας, των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και των προκλήσεων από τους εξ ανατολών γείτονες, εύχομαι, όπως κι όλοι οι Έλληνες, η Παναγιά να μας προστατεύει. Άλλωστε, πάντοτε στο διάβα των αιώνων, ο λαός μας στις δύσκολες στιγμές προσέτρεχε στην Χάρη της και...
15 Αυγούστου, 2021 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2021 - 15:26

Μ. Χαρακόπουλος από Ελασσώνα: «Με τη βοήθεια της Παναγίας θα υπερβούμε τις δυσκολίες»

Διαδώστε:
Μ. Χαρακόπουλος από Ελασσώνα: «Με τη βοήθεια της Παναγίας θα υπερβούμε τις δυσκολίες»

«Στις πολλαπλά αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε, εξαιτίας της πρωτοφανούς πανδημίας, των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και των προκλήσεων από τους εξ ανατολών γείτονες, εύχομαι, όπως κι όλοι οι Έλληνες, η Παναγιά να μας προστατεύει. Άλλωστε, πάντοτε στο διάβα των αιώνων, ο λαός μας στις δύσκολες στιγμές προσέτρεχε στην Χάρη της και από Αυτήν έπαιρνε δύναμη για να υπερνικήσει τα εμπόδια». Τα παραπάνω επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός την παραμονή της εορτής παρακολούθησε τον υπαίθριο εσπερινό στον αύλειο χώρο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ανατολή Αγιάς, που τέλεσε στη σκιά αιωνόβιου πλάτανου ο εφημέριος του χωριού π. Ρίζος Κομίτσας, ενώ την κυριώνυμο ημέρα μετέβη στο Λιβάδι Ελασσόνας, όπου και παρακολούθησε την πανηγυρική αρχιερατική λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στον λιθόκτιστο επιβλητικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στο μήνυμά του σημειώνει ότι «η ορθόδοξη πίστη και το ιστορικό πεπρωμένο του ελληνισμού έχουν μια μακρά κοινή πορεία, που σφυρηλάτησε την εθνική μας ταυτότητα. Αυτά τα συστατικά ως σήμερα αποτελούν τα εχέγγυα της εθνικής μας συνέχειας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι καιροί που ζούμε είναι ταραγμένοι και πολλές από τις βεβαιότητες που χαρακτήριζαν την καθημερινότητά μας πριν από κάποια χρόνια έχουν πάψει να υφίστανται. Για τον λόγο αυτό, τούτη την ώρα, χρειάζεται σύνεση, σχεδιασμένη δράση και συλλογική υπευθυνότητα, ώστε να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Η στάση μας είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον. Η εργασία που μας περιμένει είναι μακρά και επίπονη, και απαιτείται προσαρμογή στις νέες αναγκαιότητες που επιτάσσει η σκληρή πραγματικότητα. Η επιτυχία ή όχι όμως των προσπαθειών μας κρίνεται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους. Γι’ αυτό και με την βοήθεια της Παναγιάς, ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να υπερβούμε όλες τις δυσκολίες».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων