26/05/2022 26/05/2022 “Η από αρχαιοτάτων ετών διαρκής, ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, με την τεράστια προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό, επιβάλλει την μύηση κάθε γενιάς Ελλήνων στον πλούτο αυτού του κοινού μας παρελθόντος”. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του...
26 Μαΐου, 2022 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 10:20

Μ. Χαρακόπουλος: Ο κυπριακός ελληνισμός παρέμεινε ισχυρός και ατόφιος

Διαδώστε:
Μ. Χαρακόπουλος: Ο κυπριακός ελληνισμός παρέμεινε ισχυρός και ατόφιος

“Η από αρχαιοτάτων ετών διαρκής, ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, με την τεράστια προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό, επιβάλλει την μύηση κάθε γενιάς Ελλήνων στον πλούτο αυτού του κοινού μας παρελθόντος”. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Ντίνου Αυγουστή “Έλληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι”, στην Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του προς τους διοργανωτές της παρουσίασης -την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, τα Εκπαιδευτήρια «Μ.Ν. Ράπτου», τις Εκδόσεις «Γερμανός» και το Βιβλιοπωλείο «Άνεμος»- ευχαρίστησε για την πρόσκληση και εξέφρασε την λύπη του γιατί δεν μπορούσε να παραβρεθεί, “καθώς την ίδια ώρα προεδρεύω στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στη συζήτηση και επεξεργασία νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποδέσμευση της αστυνομίας από την επίδοση εγγράφων και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών”.

“Όπως επανειλημμένως έχει ειπωθεί, η γνώση της ιστορίας του είναι το ισχυρότερο όπλο ενός έθνους. Άνευ αυτής καθίσταται άθυρμα των συγκυριών της κάθε εποχής και είναι μοιραία και αναπόφευκτη η εξάλειψή του. Κι αν η αλήθεια αυτή έχει καθολική ισχύ, αντιλαμβανόμαστε πόσο μεγαλύτερη είναι η αξία της για το έθνος των Ελλήνων”, είπε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας.

“Η από αρχαιοτάτων ετών διαρκής, ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, με την τεράστια προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό, επιβάλλει την μύηση κάθε γενιάς Ελλήνων στον πλούτο αυτού του κοινού μας παρελθόντος. Ιδιαίτερα σήμερα, με την απειλή της ιστορικής λήθης να αναδύεται ως αυξανόμενο ρεύμα σε μια παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα, αλλά και την παροξυμμένη τουρκική  επιθετικότητα που εμφορείται από τα οράματα του νεοοθωμανισμού, πρέπει να σημάνει συναγερμός συνειδήσεων σε σύμπαντα τον ελληνισμό”, επεσήμανε.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός

“Και ξεχωριστό τμήμα αυτού του διαχρονικού ελληνισμού, με αδιάλειπτη παρουσία από αρχαιοτάτων χρόνων, συνιστούν οι Έλληνες της Κύπρου. Ελληνισμός που παρέμεινε ισχυρός και ατόφιος, παρά τους αιώνες της ξενικής κατοχής, γεννώντας συνεχώς ήρωες υπερασπιστές της ταυτότητάς του, από τον Ονήσιλο μέχρι τον Αυξεντίου.

Αυτή την ελληνικότητα της Κύπρου, και τον ευγενικό αγώνα που διεξάγει για την επιβίωσή του, απέναντι στον σύγχρονο ιταμό κατακτητή, ο οποίος επιβουλεύεται ακόμη και το ελεύθερο τμήμα της μεγαλονήσου, υπηρετεί με υψηλό πατριωτικό φρόνημα ο Ντίνος Αυγουστής από την πόλη της Λάρισας, εδώ και πολλά χρόνια. Εύχομαι το πόνημά του να βρει την απήχηση που του αξίζει στο αναγνωστικό κοινό”, κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων