17/09/2022 17/09/2022 Ο Θεσσαλός πολιτικός Μάξιμος Χαρακόπουλος συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης -που είναι προστάτριες των τριτέκνων. «Την αξία της οικογένειας και το διαρκές χρέος της πολιτείας στη στήριξη των πολυμελών οικογενειών», υπογράμμισε...
17 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2022 - 19:09

Μ. Χαρακόπουλος: Χρέος μας η στήριξη των πολυμελών οικογενειών

Διαδώστε:
Μ. Χαρακόπουλος: Χρέος μας η στήριξη των πολυμελών οικογενειών

Ο Θεσσαλός πολιτικός Μάξιμος Χαρακόπουλος συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης -που είναι προστάτριες των τριτέκνων. «Την αξία της οικογένειας και το διαρκές χρέος της πολιτείας στη στήριξη των πολυμελών οικογενειών», υπογράμμισε μεταξ’ύ άλλων ο κ. Χαρακόπουλος.

«Οι χριστιανοί, από τους πρώτους αιώνες της εκκλησίας, που έγιναν στόχος της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και της άλογης βίας, μέχρι και σήμερα, αντέτειναν πάντοτε την πίστη, την ελπίδα, αλλά και την αγάπη. Και με αυτές τις σπουδαίες αρετές, που γεννά η Σοφία του Θεού, κατόρθωσαν όχι μόνον να αντέξουν τα μαρτύρια, αλλά και να διαδώσουν τον Χριστιανισμό σε όλον τον κόσμο.

Αυτές τις αλήθειες οφείλουμε να τις έχουμε υπόψη μας, ιδιαίτερα σήμερα που αναζητούμε εναγωνίως να προσανατολίσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον μας. Να θυμόμαστε ότι Ευρώπη ξεκομμένη από τις πηγές του χριστιανισμού και τις οικογενειακές αξίες δεν θα είναι πλέον Ευρώπη».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Χαραυγή της Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης -που είναι προστάτριες των τριτέκνων- μετά την αρτοκλασία που πρόσφερε ο Σύλλογος Τριτέκνων νομού Λάρισας υπογράμμισε «την αξία της οικογένειας και το διαρκές χρέος της πολιτείας στη στήριξη των πολυμελών οικογενειών».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «σήμερα βιώνουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη ατμόσφαιρα σε πλανητικό επίπεδο. Πέραν του πολέμου στην Ουκρανία που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, βλέπουμε να ξεσπούν και νέες πολεμικές εστίες, στην Υπερκαυκασία, στην Κεντρική Ασία, ενώ επιμένουν οι ήδη υπάρχοντες στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Ταυτοχρόνως, ο ανατολικός μας γείτονας, καθημερινώς μας απειλεί με πολεμική αναμέτρηση, ζώντας με τις παραισθήσεις του νεοοθωμανισμού του. Τέλος, είμαστε αντιμέτωποι με μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές κρίσεις, που έχει περάσει στις τελευταίες δεκαετίες η Ευρώπη, και που μπορεί να υπονομεύσει κατακτήσεις που θεωρούσαμε αυτονόητες.

Απέναντι σε όλα αυτά τα θλιβερά και ανησυχητικά φαινόμενα, οφείλουμε να διατηρήσουνε αρραγή την εθνική ενότητα, ως βασική προϋπόθεση για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Εύχομαι με σοφία, πίστη, ελπίδα και αγάπη να πορευόμαστε πάντοτε στη ζωή μας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συμμετείχε στην πανηγυρική Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Λάρισας για τις προστάτριες των τριτέκνων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με το προεδρείο του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων