22/12/2023 22/12/2023 «Η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Τόμου, που εξέδωσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο, συνιστά ύψιστη αναγνώριση της αξίας του σημαντικού αυτού επιστημονικού πονήματος. Η τιμητική αυτή διάκριση, για την οποία ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο και τα σεβαστά μέλη της Ακαδημίας, αποτελεί, ταυτοχρόνως, και μια εμβληματική...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 16:10

M. Xαρακόπουλος: Ύψιστη αναγνώριση η βράβευση του Τόμου για τους ναούς της Αγίας Σοφίας από την Ακαδημία Αθηνών

Διαδώστε:
M. Xαρακόπουλος: Ύψιστη αναγνώριση η βράβευση του Τόμου για τους ναούς της Αγίας Σοφίας από την Ακαδημία Αθηνών

«Η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Τόμου, που εξέδωσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας για τους Ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο, συνιστά ύψιστη αναγνώριση της αξίας του σημαντικού αυτού επιστημονικού πονήματος. Η τιμητική αυτή διάκριση, για την οποία ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο και τα σεβαστά μέλη της Ακαδημίας, αποτελεί, ταυτοχρόνως, και μια εμβληματική ηθική δικαίωση του έργου που επιτελούμε».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη βράβευση του τόμου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», που πραγματοποιήθηκε στις, 22 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων της Ακαδημίας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παραλαμβάνει το βραβείο από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών

Το βραβείο παρέλαβε από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχάλη Σταθόπουλο ο επικεφαλής της ΔΣΟ μαζί με την επιστημονική υπεύθυνη της έκδοσης, καθηγήτρια Θεολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Ιωάννα Στουφή-Πουλημένου. Εκ μέρους της ΔΣΟ παρόντες στην λαμπρή τελετή ήταν, επίσης, ο επικεφαλής της κυπριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας κ. Πανίκος Λεωνίδου, και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ δρ Κώστας Μυγδάλης.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ με τον πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Μιχάλη Σταθόπουλο

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του επισήμανε ότι «η επιβράβευση του έργου μας από την Ακαδημία Αθηνών μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την εκστρατεία που έχουμε αναλάβει για την αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας στην Πόλη μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε μουσουλμανικό τέμενος. Η ύψιστη αυτή τιμή δίνει ώθηση στην προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την προστασία των χριστιανικών μνημείων, αλλά και την προώθηση των αξιών της Ορθοδοξίας, της ειρήνης και της συνεργασίας. Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τη Βουλή των Ελλήνων και τον πρόεδρό της, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, που έμπρακτα υποστηρίζει την υλοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος».

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ με τον πρόεδρο της Ακαδημίας

Μετά την τελετή βράβευσης, τον Γ.Γ. της ΔΣΟ συνεχάρησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Ο ακαδημαϊκός, τ. πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος συγχαίρει τον Μάξιμο Χαρακόπουλο

Ο τόμος για την Αγία Σοφία είναι καρπός του Μνημονίου Συνεργασίας της ΔΣΟ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που υπέγραψε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στις 24.05.2021, με τον τότε πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο. Στη συγγραφή των σχετικών λημμάτων για τους 37 ιστορικούς εμβληματικούς ναούς, αφιερωμένους στην του Θεού Σοφία από τη Σκωτία έως την Κίνα, συνέβαλε πολυεθνική επιστημονική ομάδα, ενώ τον γενικό συντονισμό της έκδοσης είχε ο σύμβουλος της ΔΣΟ δρ Κώστας Μυγδάλης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με την καθηγήτρια Ιωάννα Στουφή- Πουλημένου και τον επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ Πανίκο Λεωνίδου στην αίθουσα τελετών

Έμπροσθεν της Ακαδημίας ο τ. πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με την αντιπροσωπεία της ΔΣΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων