02/12/2020 02/12/2020 “Τώρα τον Δεκέμβριο να κάνουμε μία προσπάθεια, να μη γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε. Όπως δεν γιορτάσαμε το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και όπως γιορτάζουμε ως Έλληνες και σαν Χριστιανοί όλες τις γιορτές. Είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε γιατί περιέχει ενσυναίσθηση, εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε. Είμαστε εδώ για να...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:07
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 17:45

Μ.Χρυσοχοΐδης: Με μέτρα και εγκαρτέρηση τα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
Μ.Χρυσοχοΐδης: Με μέτρα και εγκαρτέρηση τα Χριστούγεννα

“Τώρα τον Δεκέμβριο να κάνουμε μία προσπάθεια, να μη γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε. Όπως δεν γιορτάσαμε το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και όπως γιορτάζουμε ως Έλληνες και σαν Χριστιανοί όλες τις γιορτές. Είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε γιατί περιέχει ενσυναίσθηση, εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε. Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε, να τις τηρήσουμε. Πρέπει να φθάσουμε ως τα Χριστούγεννα με σύνεση και με τήρηση των μέτρων- μέχρις ότου έχουμε τον εμβολιασμό, να ξανανοίξει η ζωή μας και να γίνουμε πάλι κανονικοί άνθρωποι» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου ενόψει των εορταστικών ημερών που ακολουθούν.

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «στο τέλος θα νικήσουμε, αρκεί να τηρούμε τα επιβαλλόμενα μέτρα και να μη συνωστιζόμαστε». «Αυτή η μάχη που δίνουμε είναι καθολική και θα νικήσουμε. Όλοι έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει και πρέπει να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη» προσέθεσε και σημειώνοντας ότι στον Βόλο και στη Μαγνησία δεν είναι η αναμενόμενη αποκλιμάκωση, «αλλά τουλάχιστον είναι ικανοποιητική», τόνισε: «Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να τα καταφέρουμε».

Αναφερόμενος στην εορταστική περίοδο που έρχεται και ειδικά στην εορτή του Αγίου Νικολάου που είναι πολιούχος και προστάτης του Βόλου, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να γιορτάσουμε όλοι μαζί. «Βρίσκομαι στον Βόλο για τη γιορτή του πολιούχου του Αγίου Νικολάου, αλλά έχουμε και τις γιορτές της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Σπυρίδωνα. Θα δείξουμε σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν και την τιμή στους ανθρώπους που έφυγαν και έχασαν τη ζωή τους. Είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε γιατί περιέχει ενσυναίσθηση, εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε. Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε, να τις τηρήσουμε», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επιπλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είπε ότι «θα επαναληφθεί ό,τι έγινε και με την επέτειο του Πολυτεχνείου και θα τηρηθούν οι νόμοι και οι κανόνες. Θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».

Στην ευρεία σύσκεψη στο δημαρχειακό μέγαρο συμμετείχαν εκτός του οικοδεσπότη δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, όλοι οι δήμαρχοι της Μαγνησίας, οι επικεφαλής αστυνομικοί της Θεσσαλίας και Μαγνησίας καθώς και διοικητής του “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Ιωάννης Ντόκος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι «τα μέτρα ήδη αποδίδουν και στη Μαγνησία, με το σχετικό δείκτη μεταδοτικότητας να πέφτει στο 0,62, και σε όλη τη Θεσσαλία, όπως φαίνεται και από την πίεση στα Νοσοκομεία και τη μείωση εισαγωγών, αλλά πρέπει να συνεχιστούν. Καλούμαστε όλοι σήμερα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με αλληλεγγύη πρόνοια σοβαρότητα και προσωπική αυστηρότητα στην τήρηση μέτρων, Να κερδίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε και τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνάτιο και συζήτησε μαζί του για την τήρηση των κανόνων λόγω της πανδημίας, δηλαδή Λειτουργίες στις εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών, τόσο για την εορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου, όσο και για την εορταστική περίοδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων