04/12/2019 05/12/2019 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Βαρνάβα Γιάγκου «Μακαρισμοί- Η απάντηση στον κόσμο» των εκδόσεων Αρχονταρίκι. Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε χορός ψαλτών υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Χασανίδη. Εν συνεχεία ξεκίνησε η παρουσίαση με πρώτο ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2019 - 0:44

«Μακαρισμοί- Η απάντηση στον κόσμο»

Διαδώστε:
«Μακαρισμοί- Η απάντηση στον κόσμο»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Βαρνάβα Γιάγκου «Μακαρισμοί- Η απάντηση στον κόσμο» των εκδόσεων Αρχονταρίκι.

Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε χορός ψαλτών υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Χασανίδη.

Εν συνεχεία ξεκίνησε η παρουσίαση με πρώτο ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ ο οποίος αναφέρθηκε στην πατερική ερμηνεία των Μακαρισμών.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σισανίου και Σιατίστης.

Στη συνέχεια μίλησε ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας.

Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών ήταν η συμφωνία των λόγων του π. Βαρναβα με τη πατερική σκέψη και παράδοση δοσμένη με τρόπο προσιτό και εύληπτο για το σύγχρονο άνθρωπο.

Στα συμπεράσματα επίσης μπορούμε να πούμε ότι το βιβλίο καταγράφει το παράδοξο της πνευματικής ζωής: Αυτό που ο κόσμος το αποφεύγει ως οδύνη και δυστυχία, εμείς το επιδιώκουμε ως ευλογία! Ο λόγος των μακαρισμών του Χριστού είναι ανατρεπτικός και η πεμπτουσία της ζωής. Μπορεί οι ομιλίες του π. Βαρνάβα να πήραν τον δρόμο της γραφής, αλλά δεν έχασαν τον αέρα, τον δυναμισμό και τη ζωντάνια του προφορικού του λόγου που είναι αληθινά μοναδικός!

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων