19/03/2019 19/03/2019 Η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά, η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων και ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:00διοργανώνουν ειδική εκδήλωση με θέμα «Μακεδονία: Γλώσσα και ιστορία. Επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών». Θα μιλήσουν: Ο ακαδημαϊκός Μιλτιάδης Χατζόπουλος για τις επιγραφές της Μακεδονίας και τη σημασία τους. Η ομότιμη καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου για τη μακεδονική διάλεκτο, τις πηγές και τα χαρακτηριστικά. Ο...
19 Μαρτίου, 2019 - 18:09

“Μακεδονία: Γλώσσα και ιστορία. Επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών”

Διαδώστε:
“Μακεδονία: Γλώσσα και ιστορία. Επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών”

Η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά, η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων και ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:00διοργανώνουν ειδική εκδήλωση με θέμα «Μακεδονία: Γλώσσα και ιστορία. Επιπτώσεις από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Θα μιλήσουν:

  • Ο ακαδημαϊκός Μιλτιάδης Χατζόπουλος για τις επιγραφές της Μακεδονίας και τη σημασία τους.
  • Η ομότιμη καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου για τη μακεδονική διάλεκτο, τις πηγές και τα χαρακτηριστικά.
  • Ο καθηγητής στο Πάντειο Άγγελος Συρίγος για το τι σημαίνει η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα συντονίσουν ο ακαδημαϊκός Εμμανουήλ Γδούτος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αντιπρόεδρος του Φ.Σ. «Παρνασσός» Βασίλης Κωνσταντινόπουλος.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του «Παρνασσού», στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας. Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων