10/05/2023 10/05/2023 Σοκάρουν την Ευρώπη τα περιστατικά βίας το τελευταίο διάστημα. Μετά τις δύο μαζικές δολοφονίες στην Σερβία, με αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοί να τραυματιστούν, χθες το βράδυ άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε ορφανοτροφείο στο χωριό Tomisławice της Κεντρικής Πολωνίας. Μια 16χρονη σκοτώθηκε και εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση άνδρα...
10 Μαΐου, 2023 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 10:51

Μακελειό και στην Πολωνία: Τραγικός ο απολογισμός από επίθεση με μαχαίρι σε ορφανοτροφείο

Διαδώστε:
Μακελειό και στην Πολωνία: Τραγικός ο απολογισμός από επίθεση με μαχαίρι σε ορφανοτροφείο

Σοκάρουν την Ευρώπη τα περιστατικά βίας το τελευταίο διάστημα. Μετά τις δύο μαζικές δολοφονίες στην Σερβία, με αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοί να τραυματιστούν, χθες το βράδυ άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε ορφανοτροφείο στο χωριό Tomisławice της Κεντρικής Πολωνίας.

Μια 16χρονη σκοτώθηκε και εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση άνδρα με μαχαίρι ο οποίος εισέβαλε σε ορφανοτροφείο στην Πολωνία, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης Λοτζ στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα που επιτέθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ στο ορφανοτροφείο και διεξάγει έρευνα για τα αίτια της επίθεσής του, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ανέτα Σομπιέραζ.

«Δυστυχώς ως αποτέλεσμα του περιστατικού αυτού μια 16χρονη πέθανε επιτόπου στο ορφανοτροφείο και πέντε άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.
Τέσσερις από τους τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου, κατέληξε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το πολωνικό μέσο ενημέρωσης lodz.se.pl, πρόκειται για 19χρονο που εισέβαλε στις εγκαταστάσεις του ορφανοτροφείου και σκότωσε την 16χρονης η οποία φέρεται να είχε δεσμό μαζί του. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, μάλλον πρόκειται για έγκλημα πάθους.

 

Στη σκιά της τρομοκρατίας όπλων η Σερβία

Μετά τις δύο μαζικές δολοφονίες σ τη Σερβία η κυβέρνηση κάλεσε όσους κατέχουν παράνομα όπλα να τα παραδώσουν χωρίς καμία ποινική συνέπεια.

«Καλώ τους πολίτες που κατέχουν παράνομο οπλισμό να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να τον παραδώσουν, διότι μόλις παρέλθει η διορία που δόθηκε, οι ποινές που θα επιβάλλονται στους παραβάτες θα είναι πολύ αυστηρές», δήλωσε σε συνέντευξη στην σερβική δημόσια τηλεόραση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ανέφερε επίσης ότι θα ληφθούν μέτρα και για τον έλεγχο των κατόχων αδειών οπλοκατοχής, όπως η διενέργεια, αιφνιδίως και σε τακτά χρονικά διαστήματα, ψυχολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Στην Σερβία των 6,8 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκονται σε ισχύ 765.000 άδειες οπλοκατοχής. Υπολογίζεται ωστόσο ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο.

Σε όλα τα σχολεία της Σερβίας έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, με την παρουσία δύο αστυνομικών με πλήρη οπλισμό στην είσοδο ενώ γίνονται και περιπολίες πέριξ των σχολικών κτηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες από TVN24

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων