24/01/2024 24/01/2024 Στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι «ιδιαίτερα στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε της παγκοσμιοποίησης, που αξίες αμφισβητούνται, θεσμοί αιώνων υπονομεύονται, πρότυπα “πριονίζονται”» αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στον ετήσιο χορό του Μ.Ε.Σ. Απανταχού Παραποταμιτών «Προφήτης Ηλίας» από την πρόεδρο του Συλλόγου...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 - 14:30

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Αξίες αμφισβητούνται, θεσμοί αιώνων υπονομεύονται, πρότυπα “πριονίζονται”

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Αξίες αμφισβητούνται, θεσμοί αιώνων υπονομεύονται, πρότυπα “πριονίζονται”

Στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι «ιδιαίτερα στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε της παγκοσμιοποίησης, που αξίες αμφισβητούνται, θεσμοί αιώνων υπονομεύονται, πρότυπα “πριονίζονται”» αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στον ετήσιο χορό του Μ.Ε.Σ. Απανταχού Παραποταμιτών «Προφήτης Ηλίας» από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννα Πετρωτού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχήθηκε «και δια ζώσης καλή χρονιά, υγεία, δύναμη και προκοπή στην καθεμιά και στον καθένα», ενώ τους συνεχάρη «για το έργο που επιτελείτε και τις δράσεις που αναπτύσσετε όλο αυτό το διάστημα», εκφράζοντας τη χαρά του που το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από νέους.

Οι βλάχοι πατριώτες και κοσμοπολίτες

Ο βουλευτής και συγγραφέας απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους είπε ότι «ξέρετε πολύ καλύτερα από εμένα ότι οι βλάχοι είναι πατριώτες και κοσμοπολίτες. Όπου και αν βρέθηκαν, στα Βαλκάνια, στην Κεντρική, την Ανατολική Ευρώπη, δεν λησμόνησαν ποτέ τον τόπο τους, τον οποίο πολλαπλώς ευεργέτησαν -ξεχωρίζουν οι Βλάχοι ως εθνικοί ευεργέτες- και, βεβαίως, δεν απώλεσαν ποτέ την εθνική τους ταυτότητα. Δεν επέτρεψαν να αλλοτριωθεί η εθνική τους συνείδηση, η πολιτιστική τους ταυτότητα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε της παγκοσμιοποίησης, που αξίες αμφισβητούνται, θεσμοί αιώνων υπονομεύονται, πρότυπα “πριονίζονται”.

Έχει μεγάλη σημασία η δράση συλλόγων, όπως ο δικός σας, που μεταλαμπαδεύουν αξίες, ήθη, έθιμα, παραδόσεις στα νεότερα μέλη τους. Αυτό τις πιο πολλές φορές γίνεται χωρίς όσοι βρισκόμαστε εδώ μέσα να το συνειδητοποιούμε. Γιατί γίνεται αθόρυβα με τις δράσεις του συλλόγου, με τους χορούς που διδασκόμαστε και χορεύουμε και με τα τραγούδια τα παραδοσιακά, που επίσης μαθαίνουμε, τα δημοτικά. Έτσι μεταλαμπαδεύεται η έννοια της εθνικής ταυτότητας και έτσι ενισχύεται η έννοια της εθνικής συνοχής. Νομίζω, όμως, ότι “βαραίνω” πολύ τη συζήτηση με αυτά που λέω σε μια όμορφη συνεστίαση για την οποία ήρθαμε να διασκεδάσουμε. Και πάλι, όμως, θέλω να σας συγχαρώ. Υγεία και δύναμη στην νέα χρονιά! Συγχαρητήρια!».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων