24/09/2022 24/09/2022 «Ανέκαθεν ο δάσκαλος και ο ιερέας ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στη ζωή των χωριών μας. Δυστυχώς, όμως, τις τελευταίες δεκαετίες, με την αστυφιλία, αλλά και την δημογραφική συρρίκνωση, που έχει ερημώσει την ελληνική επαρχία, χάθηκε ο δάσκαλος στα περισσότερα χωριά. Έτσι, έχει μείνει μόνον ο παπάς να κρατά ζωντανή την πνευματική ζωή των πάλαι ποτέ...
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2022 - 19:06

Μάξιμος Χαρακόπουλος από Κυπάρισσο: Οι παπάδες τελευταίο αποκούμπι στα χωριά μας…

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος από Κυπάρισσο: Οι παπάδες τελευταίο αποκούμπι στα χωριά μας…

«Ανέκαθεν ο δάσκαλος και ο ιερέας ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στη ζωή των χωριών μας. Δυστυχώς, όμως, τις τελευταίες δεκαετίες, με την αστυφιλία, αλλά και την δημογραφική συρρίκνωση, που έχει ερημώσει την ελληνική επαρχία, χάθηκε ο δάσκαλος στα περισσότερα χωριά. Έτσι, έχει μείνει μόνον ο παπάς να κρατά ζωντανή την πνευματική ζωή των πάλαι ποτέ ακμαίων κοινοτήτων. Άλλωστε, όλη η ζωή τους, ολόκληρο τον χρόνο, με τις εορτές και τα μυστήρια, σχετιζόταν με την Εκκλησία. Μακάρι να έλθει και πάλι η στιγμή που τα χωριά της πατρίδας μας θα γεμίσουν με τις φωνές παιδιών, θα γίνουν και πάλι τόποι εργασίας και μόνιμης διαμονής. Μέχρι τότε όμως, ας υπάρχουν οι παπάδες μας που θα κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και την πίστη μας. Είναι το τελευταίο αποκούμπι στα χωριά μας. Γι’ αυτό και χαιρόμαστε που σήμερα, εδώ στην Κυπάρισσο ήλθε νέος εφημέριος, ο π. Κωνσταντίνος, στον οποίο με όλη μας την καρδιά του ευχόμαστε να είναι καλοστέριωτος».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Κυπάρισσο του δήμου Κιλελέρ.

Μετά την αρτοκλασία ο π. Κωνσταντίνος έκανε γνωστή την τοποθέτησή του από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ως εφημέριος στην ενορία του χωριού.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ενορίτες και πολλοί προσκυνητές από τη Λάρισα, ενώ τον Μάξιμο Χαρακόπουλο υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του χωριού κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Κατερίνα Παπαστεργίου.

Μετά την πανήγυρη, ο Θεσσαλός πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επισκέπτες για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στην συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων