26/03/2024 26/03/2024 «Η πάνδημη συμμετοχή στη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης μάρτυρα την αξία της συναλληλίας Εκκλησίας και Πολιτείας. Άλλωστε, όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν να φέρουν την Επανάσταση του ‘21 στα μέτρα των ιδεολογημάτων τους, αυτή ήταν εθνική και θρησκευτική. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γέρος του Μοριά, ο...
26 Μαρτίου, 2024 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 12:03

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Εθνική ενότητα και συναλληλία Εκκλησίας και Πολιτείας

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Εθνική ενότητα και συναλληλία Εκκλησίας και Πολιτείας

«Η πάνδημη συμμετοχή στη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης μάρτυρα την αξία της συναλληλίας Εκκλησίας και Πολιτείας. Άλλωστε, όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν να φέρουν την Επανάσταση του ‘21 στα μέτρα των ιδεολογημάτων τους, αυτή ήταν εθνική και θρησκευτική. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γέρος του Μοριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η επανάσταση έγινε “για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία”. Ας το θυμούνται αυτό όσοι με ελαφρότητα μιλούν για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Γερακάρι της Αγιάς, όπου συμμετείχε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, και στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας υπό τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Δημητριάδος, π. Επιφάνιο Οικονόμου, τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς πρωτ. Αθανάσιο Μακρή και κληρικούς της Αγιάς.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «σήμερα, 203 χρόνια από την έναρξη της εθνικής παλιγγενεσίας, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις σε ένα διαρκώς επιδεινούμενο διεθνές περιβάλλον. Τίποτε, πλέον, δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο και για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις της Επανάστασης και των προγόνων μας, πέρα από τις συμμαχίες, χρειαζόμαστε πρωτίστως ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και παράλληλα εθνική ενότητα και ομοψυχία».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που παρακολούθησε την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Γερακαρίου στο προαύλιο του ναού, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού και επισκέπτες, ενώ συνεχάρη την πρόεδρο της κοινότητας κ. Ρούλα Καψάλη και τους επιτρόπους για τη εξαιρετική διοργάνωση της όλης εκδήλωσης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων κι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αγιάς κ. Θοδωρής Ριζούλης, εκπρόσωποι των αστυνομικών, πυροσβεστικών και λιμενικών αρχών της περιοχής και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων