13/05/2023 13/05/2023 «Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος είναι πρότυπο σπουδαίου ιεράρχη, ο οποίος συνδυάζει γόνιμα και ισορροπημένα, τόσο τις ιδιότητες του Ορθοδόξου ποιμενάρχη όσο και αυτές ενός εγνωσμένου κύρους επιστήμονα.  Έχω την τιμή ως επικεφαλής του διεθνούς θεσμού των Ορθοδόξων Βουλευτών να τον γνωρίζω και να παρακολουθώ το πλούσιο έργο του στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, μεταξύ του ορθοδόξου...
13 Μαΐου, 2023 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 16:27

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος πρότυπο σπουδαίου Ιεράρχη

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος πρότυπο σπουδαίου Ιεράρχη

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος είναι πρότυπο σπουδαίου ιεράρχη, ο οποίος συνδυάζει γόνιμα και ισορροπημένα, τόσο τις ιδιότητες του Ορθοδόξου ποιμενάρχη όσο και αυτές ενός εγνωσμένου κύρους επιστήμονα.  Έχω την τιμή ως επικεφαλής του διεθνούς θεσμού των Ορθοδόξων Βουλευτών να τον γνωρίζω και να παρακολουθώ το πλούσιο έργο του στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, μεταξύ του ορθοδόξου ποιμνίου, στο οποίο υπερτερεί αναμφίβολα η τεράστια ελληνική παροικία.

Ως γνωστόν, άλλωστε, ο απόδημος ελληνισμός διατηρεί την ταυτότητά του και τους δεσμούς με την πατρίδα, κυρίως μέσω των εκκλησιαστικών του ενοριών και της ορθόδοξης παράδοσης». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Λαρισαίων.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «για την Λάρισα είναι ιδιαίτερη η τιμή που την επισκέπτεται ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Αυστραλίας και ορθώς ο Δήμος Λαρισαίων τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη, καθώς εκτός των άλλων έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θέλω να ευχηθώ στον Σεβασμιώτατο να τον έχει ο Θεός δυνατό για να συνεχίσει την σπουδαία αποστολή που έχει αναλάβει, για το καλό της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας βρίσκεται στην πόλη της Λάρισας προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου και θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων