04/01/2023 04/01/2023 Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, με σκοπό να ευχηθεί για την νέα χρονιά. «Μια από τις βασικές προτεραιότητες της παρούσας κυβέρνησης είναι η ασφάλεια του πολίτη, η εμπέδωση της κανονικότητας σε όλη την...
04 Ιανουαρίου, 2023 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2023 - 20:16

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια του πολίτη

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια του πολίτη

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, με σκοπό να ευχηθεί για την νέα χρονιά.

«Μια από τις βασικές προτεραιότητες της παρούσας κυβέρνησης είναι η ασφάλεια του πολίτη, η εμπέδωση της κανονικότητας σε όλη την επικράτεια της χώρας. Από την αρχή της κυβερνητικής μας θητείας καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα ανομίας. Πρόκειται για έργο ιδιαιτέρως δύσκολο, λαμβάνοντας υπόψιν τις ραγδαία μεταβαλλόμενες κοινωνικές και διεθνείς συνθήκες, το οποίο επωμίζεται κατά κύριο λόγο το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Και χωρίς αμφιβολία, οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛΑΣ ανταποκρίνονται επαξίως στην απαιτητική αποστολή τους, με συνέπεια, αυταπάρνηση και συχνά ακόμη και με αυτοθυσία. Τα σχετικά διαθέσιμα στοιχεία καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, και ότι καταγράφεται μείωση της εγκληματικότητας από παλαιότερα έτη. Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια, και να μην τεθεί σε αμφισβήτηση λόγω πολιτικών αναταράξεων. Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι εφόσον υπάρχει η βούληση της πολιτικής ηγεσίας, η ΕΛΑΣ έχει το ανθρώπινο δυναμικό και τις ικανότητες να ολοκληρώσει το έργο που της έχει ανατεθεί» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

Ο κυβερνητικός βουλευτής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, υποστράτηγο Αστέριο Μαντζιώκα, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την εικόνα της εγκληματικότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις επιτυχίες που είχε η ΕΛΑΣ την χρονιά που πέρασε.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε για την ενημέρωση και συνεχάρη στο πρόσωπο του στρατηγού τα στελέχη της ΕΛΑΣ για το έργο που επιτελούν, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νεοϊδρυθέν γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχήθηκε «το 2023 να είναι ένα έτος στο οποίο θα δούμε δραστική μείωση της εγκληματικής δράσης, και, κυρίως, αυτής που αφορά γυναικοκτονίες, ο αριθμός των οποίων, όπως και ο τρόπος που τελέστηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια, συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ που υπηρετούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μια καλή χρονιά, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επιτυχία στο έργο τους».

.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων