25/03/2024 25/03/2024 «Τιμούμε τους ήρωες του ‘21 και όλους όσοι έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα όταν θυμόμαστε ότι “εθνικό είναι το αληθές” και πολιτευόμαστε με αίσθημα ευθύνης, με αίσθηση καθήκοντος και όχι υπηρετώντας μικροπολιτικά, μικροκομματικά ή ακόμη χειρότερα προσωπικά συμφέροντα, ιδιοτέλειες και στοχεύσεις». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,...
25 Μαρτίου, 2024 - 17:17

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Τιμούμε τους ήρωες όταν πολιτευόμαστε με αίσθηση καθήκοντος όχι υπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Τιμούμε τους ήρωες όταν πολιτευόμαστε με αίσθηση καθήκοντος όχι υπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα

«Τιμούμε τους ήρωες του ‘21 και όλους όσοι έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα όταν θυμόμαστε ότι “εθνικό είναι το αληθές” και πολιτευόμαστε με αίσθημα ευθύνης, με αίσθηση καθήκοντος και όχι υπηρετώντας μικροπολιτικά, μικροκομματικά ή ακόμη χειρότερα προσωπικά συμφέροντα, ιδιοτέλειες και στοχεύσεις». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας και την παρέλαση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του επισήμανε επίσης ότι «τιμούμε σήμερα την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία ολοκληρώθηκε έναν αιώνα μετά, με την Μικρασιατική Καταστροφή. Στόχος της επανάστασης ήταν η αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και η απελευθέρωση των υπόδουλων Ελλήνων.

Στόχος που τελικά δεν επετεύχθη πλήρως, καθώς εκατομμύρια Έλληνες σφαγιάσθηκαν και εκτοπίσθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες στην Μικρά Ασία, την Ανατολική Ρωμυλία και αλλού. Χρέος μας να μεριμνούμε και να φροντίζουμε για τους Έλληνες εκτός συνόρων.

Στην Κύπρο όπου το μισό νησί τελεί υπό τουρκική κατοχή, ενώ απειλείται η ίδια η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Βόρειο Ήπειρο όπου ο ελληνισμός εξακολουθεί να υφίσταται διώξεις και αμφισβητούνται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του, ενώ στην Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο η Ρωμιοσύνη συρρικνώθηκε δραματικά και απειλείται με αφανισμό».

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «για να παραμείνει ελεύθερη η πατρίδα θα πρέπει να υπάρχουν Έλληνες στην ελληνική επικράτεια η οποία ερημώνει. Γι’ αυτό οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ως μείζων εθνικό πρόβλημα, πρώτο τη τάξει, το δημογραφικό.

Και βεβαίως χρειαζόμαστε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, γιατί δυστυχώς, το μόνο δίκιο που καταλαβαίνει ο Τούρκος είναι το δίκιο της ισχύος». Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε ευχόμενος «Χρόνια Πολλά στους Έλληνες όπου γης!».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων