16/01/2023 16/01/2023 Σύντομο χαιρετισμό κλήθηκε να απευθύνει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, από τον πρόεδρο του συλλόγου Αβδελιωτών «η Βασιλίτσα» Αλέξανδρο Μπεκίρη στην ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου. «Ακούγοντας νωρίτερα το κλαρίνο νομίζω ότι αυτή είναι η ηχώ της βαθιάς Ελλάδας που δεν καταλαβαίνει τίποτα από παγκοσμιοποίηση! Και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους συλλόγους και όλα...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 14:36

Μάξιμος Χαρακόπουλος: “Το κλαρίνο η ηχώ της βαθιάς Ελλάδας” – “Βαθιά Έλληνες οι βλάχοι”

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος: “Το κλαρίνο η ηχώ της βαθιάς Ελλάδας” – “Βαθιά Έλληνες οι βλάχοι”

Σύντομο χαιρετισμό κλήθηκε να απευθύνει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, από τον πρόεδρο του συλλόγου Αβδελιωτών «η Βασιλίτσα» Αλέξανδρο Μπεκίρη στην ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου.

«Ακούγοντας νωρίτερα το κλαρίνο νομίζω ότι αυτή είναι η ηχώ της βαθιάς Ελλάδας που δεν καταλαβαίνει τίποτα από παγκοσμιοποίηση! Και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους συλλόγους και όλα τα παιδιά που τα καμαρώνουμε να χορεύουν με τα παραδοσιακά τραγούδια γιατί επιβεβαιώνουν το ομότροπον. Έλεγε ο πατέρας της ιστορίας, ο Ηρόδοτος, για την αίσθηση του ανήκειν σε ένα έθνος, σε μια κοινότητα ότι είναι το ομόγλωσσο, το ομόθρησκο, το ομότροπο και το όμαιμο.

Το ομότροπο είναι ουσιαστικά τα ήθη και οι παραδόσεις μας, ο τρόπος που γλεντούμε, που χορεύουμε και αυτό που έχουμε απόψε είναι ομότροπο. Το γεγονός ότι διασκεδάζουμε με τον ίδιο τρόπο επιβεβαιώνει ότι ανήκουμε στην ίδια κοινότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, λοιπόν, αυτό που γίνεται γιατί ασυναίσθητα ενισχύει την αίσθηση του ανήκειν, την αίσθηση της εθνικής συνείδησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

 

Ο Θεσσαλός πολιτικός απευθύνοντας ευχές στους παριστάμενους για υγεία και προκοπή τόνισε ιδιαίτερα την προκοπή, δήλωσε: «Λέω προκοπή γιατί οι Βλάχοι όπου και αν βρέθηκαν παντού πρόκοβαν και το περίσσευμα της προκοπής τους ήταν ευεργεσίες στο Γένος. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι περισσότεροι από τους εθνικούς ευεργέτες ήταν Βλάχοι. Οι δωρεές τους ήταν ευαγή καθιδρύματα, κυρίως σχολεία, διδακτήρια όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Και αυτό καταδεικνύει, κόντρα σε κάποιες προπαγάνδες του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, πόσο βαθιά Έλληνες ένιωθαν, πόσο βαθιά ήταν η εθνική τους συνείδηση. Καλή χρονιά, λοιπόν, σε όλους με υγεία και προκοπή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων