07/03/2024 07/03/2024 Να κατευνάσει τους τόνους με την Εκκλησία, αναφορικά με την ψήφιση του νόμου για τον γάμο ομοφυλοφίλων, επιχειρεί η κυβέρνηση η οποία, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.  Ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την αλλαγή του τόπου...
07 Μαρτίου, 2024 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2024 - 15:16

Μαρινάκης: “Δεν υπάρχει κλιμάκωση έντασης με την Εκκλησία” – Η πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση της ΔΙΣ

Διαδώστε:
Μαρινάκης: “Δεν υπάρχει κλιμάκωση έντασης με την Εκκλησία” – Η πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση της ΔΙΣ

Να κατευνάσει τους τόνους με την Εκκλησία, αναφορικά με την ψήφιση του νόμου για τον γάμο ομοφυλοφίλων, επιχειρεί η κυβέρνηση η οποία, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης. 

Ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, με τον ίδιο ωστόσο να αποφεύγει να δίνει σαφή απάντηση για την ενέργεια και να εκτιμά ότι υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του έργου της Εκκλησίας και ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση σε οποιαδήποτε ένταση.

“Η κυβέρνηση έχει καθήκον να εφαρμόζει το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη, με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους πολίτες, και να εξυπηρετεί το συμφέρον του συνόλου των πολιτών και όχι μόνο αυτών που την ψήφισαν. Σίγουρα υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζει, αυτό πρέπει να κάνουν όλες οι κυβερνήσεις να εκλέγονται και να είναι συνεπείς με όσα έλεγαν προεκλογικά και προφανώς υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Στη χώρα μας υπάρχει εκτελεστική εξουσία που εισηγείται και νομοθετική εξουσία που ψηφίζει νομοσχέδια και κανένας άλλος. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένος ο διαχρονικός σεβασμός μας για την Εκκλησία. Έχει κάθε δικαίωμα προφανώς να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις χωρίς εμείς να έχει κάποια αξία να σχολιάζουμε αυτές τις αποφάσεις. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια κλιμάκωση έντασης, δεν πρέπει να να υπάρξει κλιμάκωση έντασης. Είναι δεδομένο ότι σεβόμαστε πλήρως τη διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας σε δύσκολες στιγμές για αυτή τη χώρα. Δεν χρειάζεται να το αντιλαμβανόμαστε ως μια στιγμή έντασης και από εκεί και πέρα κάθε απόφαση είναι σεβαστή. Εκτός από κάποιες μειοψηφικές και πιο ακραίες φωνές αποκλεισμών στις οποίες δεν νομίζω ότι εντάσσεται η συνολική συμπεριφορά της Εκκλησίας και οι οποίες προφανώς είναι απολύτως καταδικαστέες”, είπε για το ζήτημα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων