06/03/2021 06/03/2021 Στις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού μίλησε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, Γρηγόρης Λέτσιος. Μιλώντας, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εκείνη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού το μόνο που παρακαλούσα κι έλεγα ήταν… “Θεέ μου, κάνε ακόμη 30 δευτερόλεπτα να αντέξει το κτίριο”,...
06 Μαρτίου, 2021 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2021 - 11:02

Μαρτυρία για τον σεισμό: “Παρακαλούσα το Θεό να αντέξει το κτίριο”

Διαδώστε:
Μαρτυρία για τον σεισμό: “Παρακαλούσα το Θεό να αντέξει το κτίριο”

Στις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού μίλησε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, Γρηγόρης Λέτσιος.

Μιλώντας, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εκείνη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού το μόνο που παρακαλούσα κι έλεγα ήταν… “Θεέ μου, κάνε ακόμη 30 δευτερόλεπτα να αντέξει το κτίριο”, να μην καταρρεύσει και μας καταπλακώσει… Και ο Θεός μας έκανε τη χάρη».

Ο κ. Λέτσιος, εξιστορώντας το πώς έζησε ο ίδιος, οι μαθητές και οι υπόλοιποι δάσκαλοι την ημέρα του καταστροφικού, ισχυρού σεισμού των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανέφερε ότι τίποτα στο σχολείο δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν.

«Άκουγα φωνές, κραυγές, κλάματα… δεν έβλεπα μπροστά μου. Στην πρώτη αίθουσα που μπήκα, το μάτι μου έπεσε στο πρώτο θρανίο και είδα το παιδί να βρίσκεται από κάτω. Τότε σκέφτηκα “ίσως να είμαστε τυχεροί”. Τα παιδιά με τους δασκάλους είχαν εφαρμόσει το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και το ευτύχημα είναι πως λόγω του κορωνοϊού το κάθε παιδί είχε το δικό του θρανίο και αρκετό χώρο για να προφυλαχτεί», προσέθεσε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων