22/12/2021 22/12/2021 Νέα μέτρα εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών στην Κυβέρνηση έχοντας ως κύριο μέλημά της την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις των ειδικών κινήθηκαν σε δυο σταθμά, με διαφορετικό χρονικό διάστημα. Σε πρώτη φάση εξετάστηκαν τα παρακάτω μέτρα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Ενώ τόσο στα...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2021 - 20:35

Μάσκες παντού εισηγήθηκαν οι ειδικοί – Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά τις γιορτές

Διαδώστε:
Μάσκες παντού εισηγήθηκαν οι ειδικοί – Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά τις γιορτές

Νέα μέτρα εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών στην Κυβέρνηση έχοντας ως κύριο μέλημά της την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις των ειδικών κινήθηκαν σε δυο σταθμά, με διαφορετικό χρονικό διάστημα.

Σε πρώτη φάση εξετάστηκαν τα παρακάτω μέτρα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Ενώ τόσο στα Σούπερ Μάρκετ, όσο και στα Μέσα Μεταφοράς, εξετάζεται η χρήση υποχρεωτικής μάσκας αυξημένης προστασίας ΚΝ-95. Ακόμα ματαίωση μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους, όπως φεστιβάλ, events.
Σε δεύτερη φάση, – μέτρα ουσιαστικά που θα ισχύουν μετά τις 3 Ιανουαρίου- εξετάζεται, ο περιορισμός της λειτουργίας ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση, με κλείσιμο στις 12 τα μεσάνυχτα. Ακόμα και περιορισμό ατόμων ανά τ.μ.
Αξίζει να σημεωθεί πως νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τις γιορτές.
«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης

Πηγή: briefingnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων