23/07/2022 23/07/2022 Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Σάββατο, 23 Ιουλίου από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, με την φονική πυρκαγιά που αφαίρεσε τη ζωή σε 103 συνανθρώπους μας. Στη μνήμη τους τελέστηκε μνημόσυνο στους Ιερούς Ναούς στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας και  στο Μάτι. Σήμερα, συγγενείς των θυμάτων αλλά και κάτοικοι της περιοχής τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων στο...
23 Ιουλίου, 2022 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2022 - 21:10

Μάτι: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς- Τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία

Διαδώστε:
Μάτι: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς- Τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Σάββατο, 23 Ιουλίου από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, με την φονική πυρκαγιά που αφαίρεσε τη ζωή σε 103 συνανθρώπους μας.
Στη μνήμη τους τελέστηκε μνημόσυνο στους Ιερούς Ναούς στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας και  στο Μάτι.

Σήμερα, συγγενείς των θυμάτων αλλά και κάτοικοι της περιοχής τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων στο ετήσιο μνημόσυνο.

Στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικόλαος.
Στο Κόκκινο Λιμανάκι βρέθηκαν άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν από την τραγωδία.  Φορώντας μαύρες μπλούζες που έγραφαν “Κόκκινο Λιμανάκι 23.07.2018” και με το σύνθημα “δεν ξεχνώ” θυμήθηκαν τους φίλους και τους γνωστούς τους που χάθηκαν με αυτόν τον άδικο τρόπο.

Παρόντες στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Είναι μια ημέρα μνήμης και βέβαια είναι μια ημέρα προσήλωσης στο να μπορέσουν εκείνοι που προσπαθούν για την κοινωνία να τους βοηθούμε και να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Ευχόμαστε ποτέ να μην συμβεί κάτι παρόμοιο», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης.

«Είναι μια ημέρα μνήμης που δεν ξεχνάμε τίποτα. Δεν ξεχνάμε ούτε αυτούς που έφυγαν ούτε τις υποσχέσεις. Ξαναφτιάχνουμε την περιοχή με πολεοδομικούς και περιβαλλοντολογικούς κανόνες έχοντας στη μνήμη μας ότι δεν πρέπει αυτά να ξανασυμβούν», είπε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων