22/06/2020 22/06/2020 Μετά από την παρέλευση των 6 ωρών ελευθερώθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος από το Αστυνομικό Μέγαρο στο οποίο είχε κληθεί να καταθέσει για την χθεσινή (Κυριακή 21 Ιουνίου) ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.  Οι δικηγόροι του Σεβασμιωτάτου μίλησαν στους συγκεντρωμένους ιερείς και πιστούς καθώς και στους δημοσιογράφους...
22 Ιουνίου, 2020 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2020 - 22:50

Μαυροβούνιο: Ελεύθερος ο Μητροπολίτης του ασκήθηκε ποινική δίωξη – αντιεπαγγελματικός ο κρατικός εισαγγελέας

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Ελεύθερος ο Μητροπολίτης του ασκήθηκε ποινική δίωξη – αντιεπαγγελματικός ο κρατικός εισαγγελέας

Μετά από την παρέλευση των 6 ωρών ελευθερώθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος από το Αστυνομικό Μέγαρο στο οποίο είχε κληθεί να καταθέσει για την χθεσινή (Κυριακή 21 Ιουνίου) ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. 

Οι δικηγόροι του Σεβασμιωτάτου μίλησαν στους συγκεντρωμένους ιερείς και πιστούς καθώς και στους δημοσιογράφους και είπαν ότι η ακροαματική διαδικασία ήταν αρκετά μεγάλη αλλά θα μπορούσε να είχε γίνει πιο σύντομα κάτι που δεν έδειξε διάθεση να πράξει ο εισαγγελέας. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε αναλυτικά για την πορεία και εξηγούσε μέχρι το τελευταίο λεπτό για τις προσευχές και τις Λειτουργίες της Εκκλησίας.

“Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι ενέργειες του κρατικού εισαγγελέα σε αυτήν την υπόθεση σήμερα ήταν πολύ αντιεπαγγελματικές και εσφαλμένες. Η όλη διαδικασία έπρεπε να ολοκληρωθεί σε μια ώρα “, δήλωσε ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Μητροπολίτη, εξηγώντας ότι ο εισαγγελέας έκανε μια ερώτηση κάθε ώρα, στη συνέχεια μια συμπληρωματική ερώτηση και στη συνέχεια επέστρεφε στην αρχική ερώτηση ώστε να κερδίσει χρόνο για να παρέλθουν οι 6 ώρες.

O έτερος δικηγόρος τόνισε ότι ο εισαγγελέας έδειξε την αδυναμία του  ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπέβαλε ποινική καταγγελία εναντίον του Μητροπολίτη.  “Να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εδώ, δεν υπάρχουν βάσιμες υποψίες, δεν υπάρχει βάση για υποψία για αυτό το έγκλημα και γι ‘αυτό υπήρξε κράτηση έως και έξι ώρες”, δήλωσε ο δικηγόρος.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ποιες ήταν οι ερωτήσεις και ποιος ήταν ο εισαγγελέας, οι δικηγόροι απάντησε ότι ο εν λόγω εισαγγελέας ήταν ο κ. Νίκολα Μπόριτς από την Ποντγκόριτσα και οι ερωτήσεις αφορούσαν την οργάνωση, την ασφάλεια, την οργάνωση φυλάκων, και τους οδούς κίνησης της πορείας. “Όλες οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην εξάντληση του χρόνου των έξι ωρών”, κατέληξαν οι δικηγόροι.

Ένας άλλος σύμβουλος υπεράσπισης του Μητροπολίτη δήλωσε: «Πρώτον, είναι σαφές ότι πρόκειται για μία από τις συνεχείς κινήσεις της παρενόχλησης των ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ασκεί μόνιμη πίεση και δεν διστάζει να λάβει άδικα μέτρα.

Υπογράμμισε επίσης ότι το να κρατάνε τον Μητροπολίτη, έναν 83χρονο άνδρα, για έξι ώρες, χωρίς κανένα λόγο, είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλώς μια μη επαγγελματική συμπεριφορά. “Πρόκειται είτε για την ανοησία του ίδιου του εισαγγελέα, είτε για την εντολή που του δόθηκε ότι πρέπει να το ολοκληρώσει”, δήλωσε ο  σύμβουλος υπεράσπισης.

“Το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα επίδειξης της δύναμης με ακατάλληλο τρόπο”, επεσήμανε και είπε ότι το κράτος και η κυβέρνηση δεν κέρδισαν τίποτα με αυτό, αλλά έχασαν μόνο τη φήμη τους. Τόνισε ότι το όνομα του εισαγγελέα Νίκολα Μπόριτς θα βρεθεί με άλλους που συμπεριφέρθηκαν μη επαγγελματικά. “Ενημερώστε όλο το κοινό του Μαυροβουνίου ποιος συμφώνησε να το κάνει αυτό”, είπε.

Ακόμα οι δικηγόροι είπαν ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό στον Σεβασμιώτατο και έκανα τα πάντα όπως έπρεπε χωρίς να διαταράξουν την αξιοπρέπεια του Σεβασμιωτάτου ο οποίος υπέμεινε στωικά την όλη διαδικασία των 6 ωρών ενώ κατέληξαν τονίζοντας ότι είναι ντροπή για την κυβέρνηση η σημερινή ημέρα.

Ο εισαγγελέας Νίκολα Μπόριτς υπέβαλε ποινική δίωξη εναντίον του Μητροπολίτη για την υποψία ότι διέπραξε το ποινικό αδίκημα ότι δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς υγείας για την καταπολέμηση μιας επικίνδυνης μολυσματικής ασθένειας.

Διαβάστε εδώ για τις χθεσινές πορείες

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων