19/07/2020 19/07/2020 Κάλεσμα προς την Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και τις Επισκοπές της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο να συνεχίσουν τις συνομιλίες σχετικά με τον Νόμο για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς με δήλωση του, σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου 2020. “Η Κυβερνητική Ομάδα για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον Νόμο για...
19 Ιουλίου, 2020 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2020 - 20:11

Κάλεσμα Μάρκοβιτς για συνέχιση του διαλόγου

Διαδώστε:
Κάλεσμα Μάρκοβιτς για συνέχιση του διαλόγου

Κάλεσμα προς την Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και τις Επισκοπές της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο να συνεχίσουν τις συνομιλίες σχετικά με τον Νόμο για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς με δήλωση του, σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.

“Η Κυβερνητική Ομάδα για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον Νόμο για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες, με σκοπό την εύρεση μιας αποδεκτής λύσης σχετικά με τα εκκρεμή ζητήματα. Καλώ την Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και τις άλλες Επισκοπές της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να συνεχίσουν κιόλας από αύριο, 20 Ιουλίου 2020, τις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.”, – δήλωσε ο Μάρκοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις για τον αμφιλεγόμενο Νόμο μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης είχαν διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο.

Επίσης, να σημειωθεί ότι το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο είχε θέσει την 12η Ιουλίου 2020 ως καταληκτική ημερομηνία για να λάβει απάντηση από την Κυβέρνηση σχετικά με την συνέχιση των διαπραγματεύσεων, διότι δεν επιθυμεί να συζητηθεί το θέμα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

 

 


Φωτογραφία αρχείου

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων