10/06/2020 10/06/2020 Κλιμακώνεται ο πόλεμος του καθεστώτος του Μαυροβουνίου εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι αρχές προχώρησαν σε κατεδάφιση της οικίας στη νέα γυναικεία μονή του αγίου Βασιλείου. Οι μοναχές ζούνε στο τροχόσπιτο, ενώ υπάρχει ένας παλαιός ναός αφιερωμένος στον άγιο Βασίλειο στο οποίο οι μοναχές διαβάζουν τις καθημερινές ακολουθίες.  Συγκλονιστικά είναι τα λόγια κατοίκου της περιοχής που τραβάει βίντεο...
10 Ιουνίου, 2020 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2020 - 12:14

Μαυροβούνιο: Μαίνεται ο πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας (βίντεο)

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Μαίνεται ο πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας (βίντεο)

Κλιμακώνεται ο πόλεμος του καθεστώτος του Μαυροβουνίου εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι αρχές προχώρησαν σε κατεδάφιση της οικίας στη νέα γυναικεία μονή του αγίου Βασιλείου. Οι μοναχές ζούνε στο τροχόσπιτο, ενώ υπάρχει ένας παλαιός ναός αφιερωμένος στον άγιο Βασίλειο στο οποίο οι μοναχές διαβάζουν τις καθημερινές ακολουθίες.  Συγκλονιστικά είναι τα λόγια κατοίκου της περιοχής που τραβάει βίντεο από την νέα αυτή προκλητική ενέργεια των αρχών: “Δείτε, η Ευρώπη να δει! Οι ορθόδοξοι λαοί να δουν τι γίνεται στο Μαυροβούνιο! Τι πρέπει να γίνει για να αντιδράσει Ευρώπη;”

 

Ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η κατεδάφιση θα ολοκληρωθεί
“Σήμερα πρωί περικύκλωσαν το κονάκι, άρχισαν να το κατεδαφίζουν και η αστυνομία δεν επέτρεπε σε κανένα να πλησιάσει ” δήλωσε με βουρκωμένα τα μάτια του κάτοικος της πόλεως Ούλτσινιε.
Είναι ενδεικτικό ότι αυτό συμβαίνει μετά την απόφαση της Εκκλησίας να συνεχιστούν οι ειρηνικές διαμαρτυρίες κατά του άδικου νόμου που προβλέπει κρατικοποίηση των ναών, των μοναστηριών και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

 


Σε αυτή την περιοχή οι Ορθόδοξοι είναι μειονότητα, μεταξύ Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών Αλβανών, οπότε αυτό το γεγονός είναι και ένα πλήγμα στον πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της περιοχής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων