07/07/2020 07/07/2020 Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο Μαυροβούνιο, αλλά και οι κινήσεις στήριξης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία που διώκεται. Περισσότεροι από 240 γιατροί από την Ποντγκόριτσα υπέγραψαν ψήφισμα για τη στήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αλλά και 1.000 και πλέον συνταξιούχοι από όλη τη χώρα με κοινή επιστολή τους στηρίζουν τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας στην προσπάθειά της να...
07 Ιουλίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 7:59

Μαυροβούνιο: Μαζική στήριξη στην Εκκλησία

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Μαζική στήριξη στην Εκκλησία

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο Μαυροβούνιο, αλλά και οι κινήσεις στήριξης προς την Ορθόδοξη Εκκλησία που διώκεται. Περισσότεροι από 240 γιατροί από την Ποντγκόριτσα υπέγραψαν ψήφισμα για τη στήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αλλά και 1.000 και πλέον συνταξιούχοι από όλη τη χώρα με κοινή επιστολή τους στηρίζουν τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας στην προσπάθειά της να διατηρήσει τις χριστιανικές αξίες και τα ιερά.

Από την πλευρά της η Μητρόπολη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στις κατηγορίες που εξαπολύει εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου
Ο Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς κατηγόρησε την Εκκλησία ότι «δεν αναγνωρίζει το κράτος», κι ότι «λειτουργεί παράνομα».
“Οι ισχυρισμοί του δεν έχουν άλλο σκοπό από την ενοχοποίηση του ιερού θεσμού που υπάρχει σε αυτή τη χώρα για οκτώ αιώνες χωρίς διακοπή, και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει προφανώς μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους από αντι-εκκλησιαστικούς εξτρεμιστές”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων