11/03/2020 11/03/2020 Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα η συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμώνων στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, και άλλων Μητροπόλεων της Σερβικης Εκκλησίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος απεδέχθη την πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας Ντούσκο Μάρκοβιτς. Στην επιστολή του ο...
11 Μαρτίου, 2020 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 22:17

Μαυροβούνιο: Σε εξέλιξη η συνάντηση εκκλησίας-πολιτείας

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Σε εξέλιξη η συνάντηση εκκλησίας-πολιτείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα η συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμώνων στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, και άλλων Μητροπόλεων της Σερβικης Εκκλησίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος απεδέχθη την πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι μετά τις διαπραγματεύσεις, τις σχετικές αποφάσεις θα λάβει το Επισκοπικό Συμβούλιο. Εκφράζει επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο νόμος που διέπει το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων, και απειλεί την Ορθόδοξη κληρονομιά στη χώρα, είχε ήδη σε ισχύ.
Χθες, Τρίτη η Μητρόπολη Μαυροβουνίου παρέθεσε συνέντευξη αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς που προωθεί ο νέος νόμος στις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τονίζοντας οτι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται διάφορες κινήσεις στο κτηματολόγιο της χώρας που έχουν στόχο την Ορθόδοξη περιουσία.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων