22/02/2021 22/02/2021 Συνάντηση με τον Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς, τοποτηρητή της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Ιωαννίκιο είχαν ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας Αλέξα Μπέτσιτς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ. “Αυτός ο ναός μετρά λίγο περισσότερα από 120 χρόνια ιστορίας, ενώ φέτος εορτάσουμε...
22 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2021 - 12:11

Μαυροβούνιο: Στο Νίκσιτς υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Στο Νίκσιτς υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι

Συνάντηση με τον Επίσκοπο Βουδίμλιε και Νίκσιτς, τοποτηρητή της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Ιωαννίκιο είχαν ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας Αλέξα Μπέτσιτς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ.

“Αυτός ο ναός μετρά λίγο περισσότερα από 120 χρόνια ιστορίας, ενώ φέτος εορτάσουμε τα 350 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ” υπογράμμισε ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα προχωρήσουν οι εργασίες στον ιστορικό αυτόν ναό.


“Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, έχοντας σχεδόν καμία συνεργασία με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετωπίζοντας εμπόδια σε όλες τις προσπάθειές μας να κάνουμε κάτι καλό, έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που ο ναός αυτός είναι αρκετά παραμελημένος”, δήλωσε υπογραμμίζοντας πως ελπίζει συνάντηση αυτή να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναβίωση του Νίκιστς.

“Αυτή είναι μια ευκαιρία για εμάς, ως Κυβέρνηση, να επανεξετάσουμε όλες τις δυνατότητες και, μαζί με την Επισκοπή να βρούμε τον καλύτερο τρόπο συντήρησης και διακόσμησης αυτού του Ναού” τόνισε ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου προσθέτοντας:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα όποτε βρίσκομαι σε αυτό το ιερό μέρος, στο ναό του Αγίου Βασιλείο του Όστρογκ, γιατί είναι ένας από τους Αγίους που μας έδειξε ποια μονοπάτια πρέπει να ακολουθήσουμε και αυτά τα μονοπάτια είναι αυτά που προωθούμε σήμερα. Αυτά είναι τα μονοπάτια της αδελφικής αρμονίας, αγάπης, ειρήνης και συνύπαρξης μεταξύ των ανθρώπων” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μπέτσιτς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων