21/06/2020 21/06/2020 Κατά την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, σε όλες τις πόλεις του Μαυροβουνίου έλαβαν χώρα οργανωμένες πορείες  και προσευχές ως ένδειξη αντίστασης στην κυριολεκτική δίωξη της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από τις κρατικές αρχές. Παρά τις συλλήψεις επισκόπων και ιερέων και κάθε είδους πίεση, οι πιστοί σε όλη τη χώρα υπερασπίζονται όλο και περισσότερο και με περισσότερο σθένος τα...
21 Ιουνίου, 2020 - 22:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2020 - 23:31

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Στους δρόμους μέχρι τη νίκη του Χριστού!

Διαδώστε:
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Στους δρόμους μέχρι τη νίκη του Χριστού!

Κατά την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, σε όλες τις πόλεις του Μαυροβουνίου έλαβαν χώρα οργανωμένες πορείες  και προσευχές ως ένδειξη αντίστασης στην κυριολεκτική δίωξη της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από τις κρατικές αρχές. Παρά τις συλλήψεις επισκόπων και ιερέων και κάθε είδους πίεση, οι πιστοί σε όλη τη χώρα υπερασπίζονται όλο και περισσότερο και με περισσότερο σθένος τα ιερά τους.

Χιλιάδες πολίτες της Ποντγκόριτσα συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, όπου κατόπιν ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, οι επίσκοποι και ο κλήρος οδήγησαν την πορεία στους δρόμους της πόλεως.

Ίδιας έντασης πορείες εκτυλίχθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“ΠΟΤΑΜΙ” ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΠΕΡΑΝΕ:

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΠΟΥΔΒΑ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ:

 

 

ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

“Ο ΘΕΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ” 

Κατά τη σημερινή Θεία Λειτουργία που τέλεσε στο Μοναστήρι του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτη στην Ποντγκόριτσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος κήρυξε τον Θείο Λόγο και είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις πρόσφατες κατεδαφίσεις σε κτήρια μοναστηριών ότι «είμαστε μάρτυρες της συνεχιζόμενης κατεδάφισης των ιερών που καταστράφηκαν από τους κατακτητές σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας».

Στη συνέχεια τόνισε: «Αυτές οι κατεδαφίσεις δεν πρέπει να συνεχιστούν, ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Εδώ είναι η Εκκλησία του Θεού για πολλούς αιώνες και ανανεώνεται συνεχώς, ανανεώνει τις ανθρώπινες ψυχές, αναγεννάται με τη μνήμη του Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού», δήλωσε ο Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου.

Ο επίσκοπος είπε ότι πάνω από 5.000 μεγάλα κτίρια και ξενοδοχεία χτίστηκαν συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων για εγκληματίες – χωρίς άδειες.

«Δεκάδες τζαμιά έχουν χτιστεί στη χώρα. Είναι καλύτερο να χτίσεις παρά να κατεδαφίσεις. Ωστόσο, το μόνο πράγμα που καταρρέει είναι τα κτίρια της εκκλησίας. Είναι απλώς μια απίστευτη ιστορία» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων