12/04/2020 12/04/2020 Δικογραφία εις βάρος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ Αμφιλόχιου και πέντε κληρικών,  σχηματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαϊων επειδή τελέσθηκε Θεία Λειτουργία παρουσία πιστών ενώ νωρίτερα οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του κ Αμφιλοχίου και των πέντε Ιερέων . ΝΩΡΊΤΕΡΑ ΌΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Σε σύλληψη του Σεβ. Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας...
12 Απριλίου, 2020 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2020 - 19:09

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέλαβαν το Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέλαβαν το Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Δικογραφία εις βάρος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ Αμφιλόχιου και πέντε κληρικών,  σχηματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαϊων επειδή τελέσθηκε Θεία Λειτουργία παρουσία πιστών ενώ νωρίτερα οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του κ Αμφιλοχίου και των πέντε Ιερέων .

ΝΩΡΊΤΕΡΑ ΌΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ :

Σε σύλληψη του Σεβ. Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου και άλλων πέντε ιερέων, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές,  με την πρόφαση ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σήμερα το πρωί Κυριακή 12-4-2020

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, κατά τη Θεία Λειτουργία τηρούσαν τους κανόνες και τα μέτρα που τους έχει υποδείξει η πολιτεία.

Κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος λειτουργεί στα θεμέλια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής στο μέρος Ζλάτιτσα, κοντά στην Πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα το οποίο πλέον είναι μοναστήρι.  Έτσι και φέτος λειτούργησε εκεί  και η αστυνομία τον συνέλαβε.

Αντιδρώντας οι πιστοί στην ενέργεια αυτή της αστυνομίας τόνισαν πως τα μέτρα προφύλαξης τηρήθηκαν κανονικά, ενώ σήμερα είναι μια μεγάλη εορτή για την Εκκλησία την οποία προσήλθαν να τιμήσουν, σεβόμενοι όλους τους κανόνες όπως γίνεται στα σούπερ μάρκετ και τους φούρνους.

Στις φωτογραφίες εξασφάλισε το πρακτορείο Ορθοδοξία βλέπετε τις στιγμές που ακολούθησαν κατά τη σύλληψη

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου στο αστυνομικό τμήμα

Οι αστυνομικοί από τη πλευρά τους ζήτησαν συγγνώμη και τους απάντησαν ότι είναι διαταγή να προβούν σε αυτή την ενέργεια και θα πρέπει να το κάνουν.

Εν τω μεταξύ, ο Μητροπολίτης κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς μίλησε για την σημερινή χριστιανική εορτή και την σημασία αυτής. Χωρίς να δείξει ούτε παραμικρή ενόχληση. Τους ευλογούσε και ευχόταν σε όλους χρόνια πολλά λέει στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στενός του συνεργάτης.

Οι πιστοί πάντως έχουν ξεσηκωθεί τονίζοντας πως αν δεν τον αφήσουν άμεσα ελεύθερο θα βγουν στους δρόμους.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεβασμιώτατος μαζί με πέντε κληρικούς βρίσκεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

O σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής στο Μαυροβούνιο και στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου π. Γόγικο Πέροβιτς μέσω του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ απευθύνει μήνυμα στους κυβερνώντες. 

Γόγικο Πέροβιτς, σχολάρχης, (συνεργάτης Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

“Σταματήστε την τυραννία και αμέσως να αφήσετε ελεύθερους τον Μητροπολίτη και τους ιερείς. Σήμερα είναι μια όμορφη εορτή και μια όμορφη ημέρα γεμάτη της χάριτος του Θεού, δεν θέλουμε να προκαλείται ένταση. Ο κόσμος έχει αναστατωθεί. Αυτό που κάνετε είναι πρωτάκουστο και απαράδεκτο, είναι ντροπή” αναφέρει.

Η ώρα της καταγραφής στοιχείων από την αστυνομία

Οι ιερείς συνομιλούν με τους άνδρες της αστυνομίας

 

 

Παρακολουθήστε το βίντεο από την σημερινή Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων