20/05/2020 20/05/2020 Περισσότεροι από 600 Χριστιανοί έχουν δολοφονηθεί στη Νιγηρία από τις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Εταιρείας Πολιτικών Ελευθεριών και του κράτους δικαίου (Intersociety). Εξτρεμιστικές οργανώσεις, που λυμαίνονται της χώρα την τελευταία δεκαετία έχουν εντείνει τη βία εναντίον χριστιανών στο κέντρο και στα βορειοανατολικά της χώρας.” «Οι αρχές δεν παραμβαίνουν...
20 Μαΐου, 2020 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2020 - 8:41

Μαζικές δολοφονίες Χριστιανών στη Νιγηρία

Διαδώστε:
Μαζικές δολοφονίες Χριστιανών στη Νιγηρία

Περισσότεροι από 600 Χριστιανοί έχουν δολοφονηθεί στη Νιγηρία από τις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Εταιρείας Πολιτικών Ελευθεριών και του κράτους δικαίου (Intersociety).
Εξτρεμιστικές οργανώσεις, που λυμαίνονται της χώρα την τελευταία δεκαετία έχουν εντείνει τη βία εναντίον χριστιανών στο κέντρο και στα βορειοανατολικά της χώρας.”

«Οι αρχές δεν παραμβαίνουν στις βιαιοπραγίες εναντίον Χριστιανών” αναφέρεται στη έκθεση

Αν και σήμερα οι χριστιανοί αποτελούν σχεδόν το μισό του πληθυσμού της Νιγηρίας, από το 2009 αποτελούν σταθερό στόχο επιθέσεων Ισλαμιστών, λένε ειδικοί.

Πρόσφατα, πολλοί Χριστιανοί απήχθησαν για λύτρα, γυναίκες και μικρά κορίτσια πέφτουν θύματα βιασμών, εκατοντάδες δολοφονούνται και ναοί καταστρέφονται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων