03/10/2019 03/10/2019 Με χώμα, αγιασμό και αμάραντα από την Παναγία Σουμελά του Πόντου θεμελιώθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Ορεστιάδα. «Το μνημείο είναι το μοναδικό μέχρι σήμερα που φέρει στα θεμέλια του αυτά τα τρία στοιχεία από την αλησμόνητη πατρίδα, επίσης είναι το μοναδικό που απέχει σε ευθεία...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 22:01

Με αμάραντα, αγιασμό και χώμα από την Παναγία Σουμελά…

Διαδώστε:
Με αμάραντα, αγιασμό και χώμα από την Παναγία Σουμελά…

Με χώμα, αγιασμό και αμάραντα από την Παναγία Σουμελά του Πόντου θεμελιώθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Ορεστιάδα. «Το μνημείο είναι το μοναδικό μέχρι σήμερα που φέρει στα θεμέλια του αυτά τα τρία στοιχεία από την αλησμόνητη πατρίδα, επίσης είναι το μοναδικό που απέχει σε ευθεία 5,5 χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Β. Έβρου «Ο Διγενής».

Ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Καλτσίδης στο τελευταίο του ταξίδι στον Πόντο, τον περασμένο Αύγουστο, έφερε για τα θεμέλια του μνημείου χώμα, αγιασμό και αμάραντα.

Παρόντες στη θεμελίωση ήταν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ορεστιάδας Γεώργιος Καραγιάννης, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της επιτροπής για την οικονομοτεχνική μελέτη, ο ανάδοχος του έργου πολιτικός μηχανικός Γεώργιος Τυμπανίδης, μέλη του Συλλόγου Ποντίων Β. Έβρου «Ο Διγενής» και η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας Αναστασία Ζυρπιάδου.


«Η θεμελίωση και ανέγερση του μνημείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Νέα Ορεστιάδα ήταν από τους βασικούς στόχους που είχα ως πρόεδρος του συλλόγου. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που τελικά το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ από καρδιάς τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι μας αξίωσαν να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας στο ελάχιστο με την ανέγερση αυτού του μνημείου» ανέφερε στο pontos-news.gr ο Κώστας Καλτσίδης.

Να θυμίσουμε ότι η ανέγερση του μνημείου είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της Ορεστιάδας τον Μάιο του 2016 και το μνημείο θα φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης. Φιλοδοξία του Συλλόγου είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2019.

Πηγή: pontos-news

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων