29/09/2020 29/09/2020 Καθημερινά αυξάνονται οι δήμοι της Αττικής, που έρχονται σε επικοινωνία με τοπικές Αρχές του νομού Καρδίτσας, προκειμένου να συνδράμουν στο κύμα συμπαράστασης και έμπρακτης βοήθειας προς τους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία και τον κυκλώνα «Ιανό». Άλλοι τρεις δήμοι ανακοίνωσαν πως διοργανώνουν δράσεις για τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής,...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 17:17

Με αμείωτο ρυθμό η στήριξη των πληγέντων της Καρδίτσας

Διαδώστε:
Με αμείωτο ρυθμό η στήριξη των πληγέντων της Καρδίτσας

Καθημερινά αυξάνονται οι δήμοι της Αττικής, που έρχονται σε επικοινωνία με τοπικές Αρχές του νομού Καρδίτσας, προκειμένου να συνδράμουν στο κύμα συμπαράστασης και έμπρακτης βοήθειας προς τους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία και τον κυκλώνα «Ιανό». Άλλοι τρεις δήμοι ανακοίνωσαν πως διοργανώνουν δράσεις για τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής, ώστε να σταλούν ως βοήθεια.

Ο δήμος Αιγάλεω ανακοίνωσε πως συμμετέχει στο κάλεσμα των Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας του δήμου Καρδίτσας, για την άμεση ενίσχυσή τους με τρόφιμα και φάρμακα όλων των κατηγοριών. Όποιοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν, θα μπορούν να παραδίδουν τις προσφορές τους στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας του δήμου Αιγάλεω, που στεγάζονται στο γήπεδο του Αιγάλεω, από σήμερα Τρίτη (29/9) έως και τις 9 Οκτωβρίου.

Ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης ανακοίνωσε πως συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης (ατομικής υγιεινής και καθαριότητας), καθώς και φάρμακα, στο ισόγειο του Δημαρχείου ή στην αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ στην Πεύκη, από σήμερα (29/9) έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

«Ο δήμος μας έχει μια μακρά παράδοση στην εθελοντική προσφορά. Όπως κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, οι υπηρεσίες μας ενεργοποιούνται προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης.

Από τη δική του μεριά, ο δήμος Χαλανδρίου θα στηρίξει την προσπάθεια της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», που προσφέρει δωρεάν γεύματα στους πληγέντες, συγκεντρώνοντας τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, πελτέδες, ελαιόλαδο, βρεφικά γάλατα, κρέμες για βρέφη), είδη πρώτης ανάγκης (πάνες, μωρομάντηλα, κλινοσκεπάσματα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, χαρτιά υγείας) και είδη καθαριότητας, στο Κέντρο Νεότητας του δήμου, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

«Ο δήμος Χαλανδρίου γνωρίζει καλά το δρόμο της Αλληλεγγύης. Μόρια-Καρδίτσα, η διαδρομή της Αλληλεγγύης είναι μία και είναι μονόδρομος. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στην εκστρατεία στήριξης των πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα, προσφέροντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ανθρωπιά θα νικήσει», σημείωσε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος.

Θυμίζουμε πως ήδη πραγματοποιούν ή ολοκλήρωσαν ανάλογες δράσεις για βοήθεια προς τους πληγέντες του νομού Καρδίτσας και άλλοι δήμοι της Αττικής, όπως Αγίας Παρασκευής (κεντρική πλατεία), Αμαρουσίου (πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού), Γλυφάδας (εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης), Δάφνης-Υμηττού (πλατεία δημαρχείου Δάφνης και πλατεία παλαιού δημαρχείου Υμηττού), Διονύσου (Πολιτιστικά Κέντρα Αγίου Στεφάνου και Διονύσου), Ζωγράφου (πλατεία Αγίου Θεράποντα), Ηλιούπολης (πλατεία Φλέμινγκ), Ιλίου (δημαρχείο), Καλλιθέας (εκκλησία Αγίου Νικολάου), Κηφισιάς (δημαρχείο και στο κτίριο «Κοινωνική Μέριμνα»), Νέας Ιωνίας (εκκλησία Αγίου Γεωργίου), Νέας Σμύρνης (πολυχώρος «Γαλαξίας»), Νέας Φιλαδέλφειας (παλαιό δημαρχείο Νέας Χαλκηδόνας), Νέου Ψυχικού (εκκλησία Αγίας Σοφίας), Παπάγου-Χολαργού (εκθεσιακός χώρος δημαρχείου και δημοτικό κατάστημα Παπάγου), Ραφήνας-Πικερμίου (Πνευματικό Κέντρο), Σαρωνικού (δημαρχείο, δημοτικό κατάστημα Αναβύσσου και κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών Καλυβίων), Λαυρεωτικής (παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου και δημαρχείο Κερατέας).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων