11/07/2020 11/07/2020 Οι ετοιμασίες για την πρώτη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου σύμφωνα με το διάγγελμα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει ήδη. Σύμφωνα με την Sabah, τα αρμόδια υπουργεία της Τουρκίας έχουν αναλάβει την τροποποίηση του ναού ώστε να γίνει η πρώτη προσευχή την Παρασκευή...
11 Ιουλίου, 2020 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 9:48

Με ειδικό μηχανισμό θα καλύπτονται οι τοιχογραφίες

Διαδώστε:
Με ειδικό μηχανισμό θα καλύπτονται οι τοιχογραφίες

Οι ετοιμασίες για την πρώτη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου σύμφωνα με το διάγγελμα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει ήδη. Σύμφωνα με την Sabah, τα αρμόδια υπουργεία της Τουρκίας έχουν αναλάβει την τροποποίηση του ναού ώστε να γίνει η πρώτη προσευχή την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Ειδικότερα, η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρει ότι: “Στα μέρη του τζαμιού όπου θα προσευχηθούν θα τοποθετηθεί στο πάτωμα ένα ειδικό κάλυμμα. Ακόμα θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες στα μωσαϊκά και τις τοιχογραφίες όπου θα αντανακλάται το φως ενώ κατά τη διάρκεια της προσευχής θα παραμένουν καλυμμένες”. Σύμφωνα πάντα με την Sabah, η προεδρία τονίζει ότι θα αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη ευαισθησία ώστε να μην αλλοιωθεί η ιστορική τους δομή και αξία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων