12/02/2019 12/02/2019 Με το μισθολογικό να παραμένει “κόκκινη γραμμή” πραγματοποιείται σήμερα στο  υπουργείο Παιδείας η συνάντηση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με την επιτροπή Διαλόγου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.  Η συνάντηση ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση καθώς νωρίτερα η επιτροπή της Εκκλησίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συναντήθηκαν με...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 13:02

Με “κόκκινες γραμμές” η συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας

Διαδώστε:
Με “κόκκινες γραμμές” η συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας

Με το μισθολογικό να παραμένει “κόκκινη γραμμή” πραγματοποιείται σήμερα στο  υπουργείο Παιδείας η συνάντηση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με την επιτροπή Διαλόγου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. 

Η συνάντηση ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση καθώς νωρίτερα η επιτροπή της Εκκλησίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείο.  Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ταύτιση θέσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αποφασίστηκε να συζητήσουν με τον υπουργό μόνο θρησκευτικά θέματα και θέματα που αφορούν στην εκκλησιαστική περιουσία και να μην αναφερθούν καθόλου στο μισθολογικό θέμα , το οποίο παραμένει κόκκινη γραμμή. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός θα τους παραδώσει κείμενο με τις θέσεις της κυβέρνησης.

Η επιτροπή του Φαναρίου βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με την κυβέρνηση και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών το ζήτημα της συμφωνίας για τη νέα σχέση Κράτους – Εκκλησίας αν και τα προκαταρκτικά έγιναν στη συνάντηση Πρωθυπουργού- Οικουμενικού Πατριάρχη στην Χάλκη. Για το Φανάρι βρίσκονται στην Αθήνα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ Εμμανουήλ, Ανδριανουπόλεως κ Αμφιλόχιος, Κισσάμου κ Αμφιλόχιος . Για την Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκονται στην συνάντηση οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου κ Ιερόθεος, Πατρών κ Χρυσόστομος και Ιωαννίνων κ Μάξιμος.

Ήταν αναγκαία η συνάντηση αυτή λόγω της σπουδαιότητας των αποφάσεων, ως προκαταρκτική των συναντήσεων, προκειμένου να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των Ιεραρχών και κοινό μέτωπο σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος ακύρωσε το ραντεβού του με τον κ. Μπόλαρη χθες την τελευταία στιγμή διότι κρίθηκε αναγκαίο να βρίσκεται σε αυτή την σημαντική συνάντηση των Ιεραρχών.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων