29/08/2020 29/08/2020 Δηλώσεις για την Μονή της Χώρας έκανε χτες, Παρασκευή 28 Αυγούστου, ο Υπεύθυνος Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς λέγοντας πως έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την προσευχή μετά την απόφαση του ΣτΕ και του Προέδρου της Τουρκίας να περάσει στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιήσουν μοντέλο Αγίας Σοφίας και στη Μονή...
29 Αυγούστου, 2020 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2020 - 21:30

Με μοντέλο Αγίας Σοφίας ανοίγουν οι Τούρκοι τη Μονή της Χώρας

Διαδώστε:
Με μοντέλο Αγίας Σοφίας ανοίγουν οι Τούρκοι τη Μονή της Χώρας

Δηλώσεις για την Μονή της Χώρας έκανε χτες, Παρασκευή 28 Αυγούστου, ο Υπεύθυνος Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς λέγοντας πως έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την προσευχή μετά την απόφαση του ΣτΕ και του Προέδρου της Τουρκίας να περάσει στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιήσουν μοντέλο Αγίας Σοφίας και στη Μονή της Χώρας. 

Ο Αλί Ερμπάς μαζί με αξιωματούχους από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησαν επιθεώρηση του χώρου και ενημερώθηκαν για τις εργασίες ενώ στη συνέχεια ο Αλί Ερμπάς δήλωσε: “Με την απόφαση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η διαδικασία ξεκίνησε. Υπάρχουν ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα, Θα ξεκινήσουμε με μια προσευχή Παρασκευής, όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνία ακόμα. Ελπίζω να το ανοίξουμε γρήγορα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών” ενώ στη συνέχεια υποστήριξε “Θα εφαρμόσουμε τα ίδια σχέδια που έχουμε εφαρμόσει και στην Αγία Σοφία. Δεν υπάρχει δυσκολία στη λειτουργία. Είναι δυνατή η λειτουργία του τζαμιού χωρίς να αφαιρεθούν οι τοιχογραφίες με σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος. Οι ειδικοί θα το πραγματοποιήσουν” κατέληξε αναφερόμενος στις τοιχογραφίες.

Δηλώσεις έκανε και ο υφυπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της Μονής της Χώρας στους χριστιανούς και στη συνέχεια δήλωσε: “Kαι πάλι, θα προετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα επισκεπτών, όπως κάναμε στην Αγία Σοφία, χωρίς να καταστρέψουμε το ιστορικό μέρος της UNESCO, και θα λάβουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις, και θα το ανοίξουμε για να προσευχόμαστε, ενώ θα συνεχίσουμε  να το διατηρούμε στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι αποκαταστάσεις μας θα συνεχιστούν. Έχουμε ήδη επιπρόσθετες αποκαταστάσεις με εντολή του Προέδρου μας. Τέλος πάντων, τέτοια ιστορικά κτίρια, μνημεία αυτού του είδους, είναι κατασκευές που απαιτούν συνεχή αποκατάσταση. Οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχίζονται συνεχώς.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων