02/02/2021 02/02/2021 Σε κλίμα οδύνης και υπό τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, την Εξόδιο Ακολουθία του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, στον Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου, στη Ν. Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου διέμενε με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους. Ο 46χρονος κηδεύτηκε με τιμές ήρωα, παρουσία του...
02 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2021 - 21:17

Με τιμές ήρωα το “τελευταίο αντίο” στον άτυχο πυροσβέστη

Διαδώστε:
Με τιμές ήρωα το “τελευταίο αντίο” στον άτυχο πυροσβέστη

Σε κλίμα οδύνης και υπό τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, την Εξόδιο Ακολουθία του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, στον Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου, στη Ν. Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου διέμενε με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους.

Ο 46χρονος κηδεύτηκε με τιμές ήρωα, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη.

Παρακολουθήστε:

Με τρεμάμενη φωνή που μαρτυρούσε τη συναισθηματική φόρτιση, απηύθυνε το στερνό αντίο ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. «…Ήρθαμε σήμερα εδώ να πούμε το στερνό αντίο σ’ έναν αγαπητό συνάδελφο, ο οποίος χάθηκε απ’ την πυροσβεστική οικογένεια. Σ’ ένα παλικάρι, σ’ έναν λεβέντη, σ’ έναν ήρωα που θυσιάστηκε στο βωμό του καθήκοντος… Να πω το στερνό αντίο στον Γιάννη και να πω τα θερμά συλλυπητήρια και τη βαθιά οδύνη απ’ τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, αλλά ακόμα και απ’ τον πρώην Αρχηγό και νυν Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για τη «θυσία» που «έχει χαράξει τις καρδιές μας ανεξίτηλα, θα μείνει μεσ’ τις καρδιές μας» και για την οποία «θα τον θυμόμαστε πάντα σαν ένα ήρωα και θα τον τιμήσουμε όπως του αρμόζει». Αποχαιρέτισε τον πυροσβέστη που όπως και άλλοι πριν απ’ αυτόν «έδωσε τη ζωή του για σώσει την ανθρώπινη ζωή», ευχόμενος να «είναι ο Γιάννης ο τελευταίος που έφυγε…», υπογραμμίζοντας πως «στόχος του ήταν μαζί με τους άλλους συναδέλφους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, υπέρμετρα μεγάλες, πολύ δύσκολες, δύσκολο να τις καταλάβει ο κάθε πολίτης, γιατί εκεί ενεργεί ο πυροσβέστης, να σώσει 21 παιδιά από ένα νηπιαγωγείο και τους δασκάλους τους».

Απευθυνόμενος στην οικογένεια πρόσθεσε «εκτός απ’ την πυροσβεστική οικογένεια λείπει κι απ’ τη δική του οικογένεια, αλλά πιστέψτε με ο κάθε πατέρας, η κάθε μάνα, η κάθε γυναίκα, το κάθε παιδί ενός πυροσβέστη, απανταχού πυροσβέστη σ’ όλη την Ελλάδα, θρηνεί μαζί σας σήμερα και σας καταλαβαίνει απόλυτα… Ξέρω πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεστε στήριξη και απευθύνομαι και στους πολίτες αυτής της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στους συναδέλφους μου τους άξιους, που κινδυνεύουν κάθε μέρα. Πρέπει να στηρίξουμε, δεσμεύομαι ότι θα στηρίξουμε αυτή την οικογένεια και η πολιτική ηγεσία έχει δεσμευτεί γι’ αυτό…», κατέληξε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Ιωάννης Ζαφειρόπουλος – ο οποίος αφήνει πίσω του τρία παιδιά – ήταν πλήρωμα σε όχημα με άλλους δύο συναδέλφους του και πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή που είχε πληγεί από πλημμύρες. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο οι πυροσβέστες κατέβηκαν από το όχημα με τον 46χρονο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

«Το πυροσβεστικό όχημα είτε ακινητοποιήθηκε είτε εξετράπη της πορείας του, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Κήπων κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ο άτυχος πυροσβέστης βγήκε από το όχημα με συναδέλφους του, ωστόσο τα νερά τον παρέσυραν και έπεσε μέσα σε φρεάτιο. “Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε, και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά… Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρόμιου και εντοπίστηκε νεκρός», είπε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Η μεταφορά της σορού στο νεκροταφείο της Ν. Χιλής, έγινε πεζή με προπομπό άγημα αποτελούμενο από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων