06/01/2021 06/01/2021 Στο ζήτημα που προέκυψε με το άνοιγμα των εκκλησιών για τα Θεοφάνεια αναφέρεται με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου». Ακολούθως αναφέρει: «Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με...
06 Ιανουαρίου, 2021 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2021 - 13:57

Με το άνοιγμα των εκκλησιών τα έβαλε ο Τσίπρας

Διαδώστε:
Με το άνοιγμα των εκκλησιών τα έβαλε ο Τσίπρας

Στο ζήτημα που προέκυψε με το άνοιγμα των εκκλησιών για τα Θεοφάνεια αναφέρεται με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου».

Ακολούθως αναφέρει: «Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;

Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί. Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Ο κ. Τσίπρας ρωτά: «Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;» και καταλήγει: «Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί».

Η απάντηση της Κυβέρνησης

“Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του και απάντηση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, τον ερωτά εάν προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας. “Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά. Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις”, καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων