31/01/2020 31/01/2020 Με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Συμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Μητροπολίτης κ.κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε στη χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, στη σχέση της Εκκλησίας με την κοινωνία αλλά και τους θεσμικούς φορείς της χώρας. Παράλληλα, εξέφρασε τις...
31 Ιανουαρίου, 2020 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2020 - 17:20

Με τον Μητροπολίτη Κιέβου συναντήθηκε ο Μάικ Πομπέο

Διαδώστε:
Με τον Μητροπολίτη Κιέβου συναντήθηκε ο Μάικ Πομπέο

Με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Συμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Μητροπολίτης κ.κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε στη χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, στη σχέση της Εκκλησίας με την κοινωνία αλλά και τους θεσμικούς φορείς της χώρας. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στήριξη που παρέχουν στην Ουκρανία.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται των θρησκευτικών ελευθεριών και προτάθηκαν λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Με αναφορά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Πομπέο σημείωσε: “Συναντήθηκα με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο στο Κίεβο. Είμαι εντυπωσιασμένος από τις προσπάθειες του να εξασφαλίσει ότι η ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι ανοιχτή σε όλους τους πιστούς. Οι Η.Π.Α. θα υπερασπίζονται πάντα το δικαίωμα όλων των λαών να προσεύχονται ελεύθερα.”

 

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Μιχαήλ. Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν για δεύτερη φορά, καθώς είχε προηγηθεί η επίσκεψη στην Ουάσινγκτον του Μητροπολίτη κ.κ. Επιφανίου τον περασμένο Οκτώβριο.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων