04/02/2019 04/02/2019 Με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο συναντήθηκε το πρωί η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία βρίσκεται στο Κίεβο για την ενθρόνιση του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιου. “Θα ήθελα να μεταφέρω τη μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη μου στον Οικουμενικό Πατριάρχη για αυτό το γεγονός. Αυτό συνέβη και κατέστη δυνατό εξαιτίας της μεγάλης...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:02

Στον Ουκρανό Πρόεδρο η αντιπροσωπεία του Φαναρίου

Διαδώστε:
Στον Ουκρανό Πρόεδρο η αντιπροσωπεία του Φαναρίου

Με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο συναντήθηκε το πρωί η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία βρίσκεται στο Κίεβο για την ενθρόνιση του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιου.

“Θα ήθελα να μεταφέρω τη μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη μου στον Οικουμενικό Πατριάρχη για αυτό το γεγονός. Αυτό συνέβη και κατέστη δυνατό εξαιτίας της μεγάλης του αγάπης για την Ουκτανία και τους Ουκρανούς” δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ο Πιοτρ Ποροσένκο αναφέρθηκε στην χορήγηση του Τόμου αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι Έξαρχοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου όλο αυτόν τον καιρό. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, διεμήνυσε ότι το Φανάρι θα στηρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος και την Μονή Ξενοφώντος, εκεί όπου γράφτηκε ο Ιερός Τόμος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων