13/10/2023 13/10/2023 Οι πρόσφατες κακοκαιρίες Daniel και Elias ( 4 – 12 και 27 – 29 Σεπτεμβρίου 2023 ), στην Θεσσαλία, ήταν πρωτοφανείς για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες που επλήγησαν από το πέρασμά τους. Χαρκτηριστικό παράδειγμα είναι η Λιβύη, με τους χιλιάδες νεκρούς! Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος Στην πατρίδα μας, έφυγαν...
13 Οκτωβρίου, 2023 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2023 - 10:29

Μεγάλες καταστροφές στους Ιερούς Ναούς της Θεσσαλίας από πρόσφατες κακοκαιρίες

Διαδώστε:
Μεγάλες καταστροφές στους Ιερούς Ναούς της Θεσσαλίας από πρόσφατες κακοκαιρίες

Οι πρόσφατες κακοκαιρίες Daniel και Elias ( 4 – 12 και 27 – 29 Σεπτεμβρίου 2023 ), στην Θεσσαλία, ήταν πρωτοφανείς για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες που επλήγησαν από το πέρασμά τους. Χαρκτηριστικό παράδειγμα είναι η Λιβύη, με τους χιλιάδες νεκρούς!

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Στην πατρίδα μας, έφυγαν από τον παρόντα κόσμο , 17 Συνάνθρωποί μας και δημιουργήθηκαν δυσεπίλυτα προβλήματα στους κατοίκους, λόγω της καταστροφής των υποδομών, των επιχειρήσεων και των κατοικιών …

Στις Περιφερειακές Ενότητες, Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων, η απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο, σταυλικών εγκαταστάσεων, οι καταστροφές στον αγροτικό τομέα και στις υποδομές αυτού, παραπέμπουν χωρίς υπερβολή, στην Παλαιά Διαθήκη, στις πληγές του Φαραώ.

Στην Καρδίτσα, η ατμόσφαιρα, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, από τις συνεχείς πτήσεις των ελικοπτέρων, που μετέφεραν εγκλωβισμένους, από τα πλημμυρισμένα χωριά θύμιζε ” επιστράτευση”.

Οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι, άφησαν πίσω τα υπάρχοντά τους και με μια τσάντα στο χέρι, μετοίκησαν προσωρινά, σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, σε συγγενείς και ορισμένοι από αυτούς
στο ” Σπίτι Αγάπης ” της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων στην Καρδίτσα και όπου αλλού υπήρχε η δυνατότητα, μέχρι να υποχωρήσει το νερό και να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ποιά σπίτια…σπίτια γεμάτα λάσπη, μέχρι το ταβάνι! Μεγάλες όμως είναι και καταστροφές στους Ιερούς Ναούς, ” την πνευματική στέγη ” των Χριστιανών. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, το ύψος τον νερού στο εσωτερικό του, ξεπέρασε τα 3 μέτρα. Ο καλός επίτροπος, κ. Αθανάσιος Κωστής, με το λάστιχο στο χέρι…ανέφερε, <<…ότι από τον πολυέλαιο ξεκρέμασαν μια καρέκλα, την οποία ανέβασε εκεί, η στάθμη του νερού …>>.

Ο κ. Αντώνιος Ταμπάκης, όταν αντίκρησε, αυτή την κατάσταση στην ίδια εκκλησία, με όλα τα μη μεταλλικά αντικίμεινα, βρεγμένα και λασπομένα, εκτός του Ιερού Ναού, εμφανώς συγκινημένος μου είπε: << Σπύρο, σε αυτήν την εκκλησία παντρεύτηκα …>>.

Ένα αξιοθαύμαστο γεγονός, συνέβη στον κενό πλέον εσωτερικά ( λόγω πλημμύρας & λάσπης ), Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στα Ορφανά Καρδίτσας.
Ενώ όλα τα αντικέιμενα, μεταλλικά και μη, είχαν μετακινηθεί και ορισμένα αναποδογυριστεί, ένα εικονοστάσι με την εικόνα της Παναγίας, είχε σταθεί όρθιο και απρόσβλητο!
Η Παναγία θέλει να μας πει: ” Ότι είμαι εδώ “, σχολιάζει με έμφαση, ο εφημέριος π. Βασίλειος Κεραμιτζής.

Ο π. Βασίλειος, δίνει την δική του μάχη, μαζί με πιστούς Χριστιανούς ώστε να μπορέσει να ” λειτουργηθεί ” , με τα απολύτως απαραίτητα, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αστρίτσας την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων