06/11/2019 06/11/2019 Μεγάλες θρησκευτικές στιγμές βίωσαν χθες καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου υποδέχθηκαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας  εκ του Αγίου Όρους και της ΙΜΜ Βατοπαιδίου. Πρόκειται για Πιστό αντίγραφο της εικόνας το οποίο θα παραμείνει στο παρεκκλήσιο της σχολής. Την εικόνα κόμισε ο Καθοδηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης...
06 Νοεμβρίου, 2019 - 18:02

Μεγάλες θρησκευτικές στιγμές στη Θεολογική Σχολή Αθηνών- Δείτε το βίντεο

Διαδώστε:
Μεγάλες θρησκευτικές στιγμές στη Θεολογική Σχολή Αθηνών- Δείτε το βίντεο

Μεγάλες θρησκευτικές στιγμές βίωσαν χθες καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου υποδέχθηκαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας  εκ του Αγίου Όρους και της ΙΜΜ Βατοπαιδίου. Πρόκειται για Πιστό αντίγραφο της εικόνας το οποίο θα παραμείνει στο παρεκκλήσιο της σχολής.

Την εικόνα κόμισε ο Καθοδηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ενώ την υποδέχτηκαν στην είσοδο με εμφανή συγκίνηση ο Κοσμήτορας, οι Πρόεδροι των δύο τμημάτων, καθηγητές, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Η χορωδία της σχολής απέδωσε τους ύμνους προς την Θεοτόκο και εν πομπή οδηγήθηκαν στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου όπου και έγινε η ενθρόνιση της σεβάσμιας εικόνας. Στο χαιρετισμό του ο κοσμήτορας καθηγητής Απόστολος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου και τον Γέροντα Εφραίμ προσωπικά για την δωρεά της εικόνας και αναφέρθηκε στο γεγονός της κατασκευής ενός ναού αντάξιου της Θεολογικής σχολής, όπως αρχικά είχε δρομολογηθεί το 1997 από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά αυτό το έργο δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο όπως κατεγράφη από την κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία”:

 

Ρεπορτάζ: Νίκος Ζαΐμης
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη 
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων