29/04/2021 29/04/2021 Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την θεία λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. Προσφωνώντας τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι την ημέρα αυτή η Εκκλησία μάς υπενθυμίζει ιδιαιτέρως την ανάγκη για συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.  «Γίνετε μέτοχοι του σώματός μου και...
29 Απριλίου, 2021 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 17:45

Η Θεία Κοινωνία χρειάζεται ανακαινισμένο εαυτό

Διαδώστε:
Η Θεία Κοινωνία χρειάζεται ανακαινισμένο εαυτό

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την θεία λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος. Προσφωνώντας τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι την ημέρα αυτή η Εκκλησία μάς υπενθυμίζει ιδιαιτέρως την ανάγκη για συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.  «Γίνετε μέτοχοι του σώματός μου και του αίματός μου», μας λέει ο Κύριός μας. Για να συμμετέχουμε όμως εις ζωήν αιώνιον και όχι εις κρίμα ή εις κατάκριμα χρειάζεται να έχουμε την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, να έχουμε ανακαινισμένο τον εσώτατο άνθρωπο. Η ανακαίνιση έρχεται διά της μετανοίας, διά της εσωτερικής ερεύνης στην καρδιά μας. Καλούμαστε να γίνουμε κοινωνοί της χάριτος του ιδίου του Θεού. Η θεία κοινωνία δεν είναι για το καλό του χρόνου, όπως κάποιοι λένε. Είναι για όλο τον χρόνο, για όλη την ζωή μας. Αυτή είναι η ορθόδοξη παράδοση και η ζωή της Εκκλησίας.

Ας ελέγχουμε λοιπόν τους εαυτούς μας και ας μετέχουμε στο μυστήριο εν αφελότητι καρδίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων