03/07/2021 03/07/2021 Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότητα Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο, και εκτός από την εν λόγω κοινότητα έχουν εκκενωθεί ακόμη: τα χωριά Επταγώνια, Συκόπετρα, Μελίνη και Οδού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της...
03 Ιουλίου, 2021 - 19:11

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο

Διαδώστε:
Μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότητα Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο, και εκτός από την εν λόγω κοινότητα έχουν εκκενωθεί ακόμη: τα χωριά Επταγώνια, Συκόπετρα, Μελίνη και Οδού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ το εκτός υπηρεσίας προσωπικό της Πυροσβεστικής κλήθηκε για ενισχύσεις. Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε τη συνδρομή πτητικών μέσων από το Ισραήλ και την ΕΕ.

Εν τω μεταξύ σε ανάρτησή του στο twitter ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιεί ότι κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, δύο Canadair CL-415 αναχωρούν άμεσα για να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσής της. «Η Ελλάδα πάντα στο πλευρό της Κύπρου που δοκιμάζεται από μεγάλη πυρκαγιά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων