10/11/2020 10/11/2020 Τη μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων της ομογένειας οι οποίοι θα συμμετάσχουν ενεργά στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 χαιρέτισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης.  “Συμπατριώτες Έλληνες ομογενείς από 46 χώρες υπέβαλλαν μέχρι σήμερα 314 προτάσεις στην Επιτροπή. Είναι πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2020 - 9:37

Μεγάλο το ενδιαφέρον της ομογένειας για το 21′

Διαδώστε:
Μεγάλο το ενδιαφέρον της ομογένειας για το 21′

Τη μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων της ομογένειας οι οποίοι θα συμμετάσχουν ενεργά στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 χαιρέτισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης. 

“Συμπατριώτες Έλληνες ομογενείς από 46 χώρες υπέβαλλαν μέχρι σήμερα 314 προτάσεις στην Επιτροπή. Είναι πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον τους, εν μέσω πανδημίας, να σχεδιάζουν ήδη εκδηλώσεις για την επέτειο του 2021. Τους ευχαριστούμε θερμά και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε σε λίγους μήνες μαζί, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένα έτος ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του Έθνους μας”, αναφέρει σε ανάρτηση του.

Όπως αποκάλυψε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου, η Επιτροπή έχει λάβει 314 προτάσεις από 46 χώρες από πέντε ηπείρους. Προτάσεις φορέων της ομογένειας αλλά και Ελληνικών Αρχών του εξωτερικού, πρεσβευτικών και προξενικών, οι οποίες καλύπτουν ευρύτατο πεδίο ενδιαφερόντων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου, από τις 314 προτάσεις που έχει λάβει η Επιτροπή από το Εξωτερικό, οι 224 έγιναν από φορείς της ομογένειας, «μικρούς και μεγάλους συλλόγους, ανθρώπους που θέλουν να θυμηθούν τους χορούς, τα τραγούδια, τον τρόπο ζωής μας, τη γαστρονομία μας, την ιστορία, τις σχέσεις του καθενός με τον τόπο του», ενώ 90 προτάσεις υπεβλήθησαν από Ελληνικές Αρχές του Εξωτερικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων